Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:31:58 μμ
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 12:02

Συνεργασία Τερζίδη με δήμαρχο Strumica

 Τον δήμαρχο της Strumica από την FYROM, κο  Zoran Zev υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Τερζίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι είναι δυνατόν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να επιτύχουν πολύ υψηλά επίπεδα συνεργασίας και πρότεινε μάλιστα να συμμετάσχει ο δήμος της Strumica στην «Eυρωπεριφέρεια», ώστε η μελλοντική, διμερής συνεργασία να είναι ακόμη πιο ισχυρή και δυναμική.
O κ. Zoran Zev τόνισε ότι από την πλευρά του υπάρχει ενδιαφέρον, να διερευνηθούν πιθανά, κοινά σημεία επαφής με το Κιλκίς αλλά και να αντλήσουν πληροφορίες από τον δήμο Κιλκίς καθώς και τεχνογνωσία, όπως στην περίπτωση της ΔΕΥΑΚ και του Βιολογικού.
Μάλιστα, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλεί στον γειτονικό δήμο ένας κατάλογος με τις ομάδες έργων οι οποίες θα ενταχθούν στο επόμενο πρόγραμμα «Interreg» για να γίνει μια καταγραφή των προτεραιοτήτων και των αναγκών του δήμου. Έτσι, σε μια επόμενη συνάντηση να διερευνηθεί η δυνατότητα σύμπλευσης σε ορισμένα προγράμματα και κάθε είδους συνεργασία.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, έκλεισε με την υπογραφή εκ μέρους των δύο δημάρχων, ενός συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.
Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις νέες ευκαιρίες που θα δοθούν εκατέρωθεν για συνεργασία σε μια πλειάδα θεμάτων, που θα συμβάλλουν στην καλή γειτονία αλλά και στην ανάπτυξη των δύο περιοχών.
Ο κ. Zev, που συνοδευόταν από τον συνεργάτη του Zoran Gorgiev, υπεύθυνο για την τοπική οικονομική ανάπτυξη, βρέθηκε στο Κιλκίς προκειμένου να παρακολουθήσει την ημερίδα για την διακρατική προβολή του Λόφου Αγίου Γεωργίου, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.