Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 4:48:16 μμ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007 10:55

Συνεχίζονται οι ενστάσεις στο εκλογοδικείο

Συνεχίστηκαν στο εκλογοδικείο οι καταθέσεις ενστάσεων κατά τους κύρους της εκλογής βουλευτών στις εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου.
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ της Α’ Πειραιώς Γ.Καλός που έλαβε 17.550 σταυρούς κατέθεσε ένσταση κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος Π.Μελά που υποστηρίζοντας ότι έγιναν σε βάρος του λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών και προστέθηκαν σταυροί υπέρ του κ. Μελά.

Επιπλέον, στο Ρέθυμνο, ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Σχοινάς κατέθεσε ένσταση κατά της βουλευτού του ίδιου κόμματος Όλγας Κεφαλογιάννη καθώς η διαφορά των σταυρών είναι 39 σταυροί.
Παράλληλα, ένσταση κατά της κ. Κεφαλογιάννη κατέθεσε και ο δικηγόρος και εκλογέας Προδρ. Μιχαηλίδης, ο οποίος με την ίδια ένσταση στρέφεται και κατά του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπαδημητρίου.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε ένσταση ζητώντας να καταμετρηθούν υπέρ του κόμματος του 1.080 σταυροί σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Ο αναπληρωματικός βουλευτής ΝΔ στη Ρόδο Β.Χρύσης κατέθεσε ένσταση κατά της πρώτης αναπληρωματικής βουλευτού του ίδιου κόμματος Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατριδή ενώ η διαφορά σε σταυρούς είναι 63.
Ένσταση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Κρήτης Αντώνης Βγόντζας κατά της βουλευτού του ίδιου κόμματος Μαρίας Σκραφνάκη και του δεύτερου αναπληρωματικού βουλευτή του ίδιου κόμματος Ευρ.Κουκιαδάκη.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Π.Αντωνακόπολος κατέθεσε ένσταση Μ.Κατρίνη ο οποίος εντάσσεται στο ίδιο κόμμα υποστηρίζοντας ότι έγιναν λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών.