Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:27:54 μμ
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:47

Σύσκεψη για Ο.Π.Α.Α.Χ. και LEADER από ΤΕΔΚ

 Με πρωτοβουλία του Προέδρου Δ.Σ. Δημήτρη Σισμανίδη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη, το Σάββατο9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παπαγιαννίδη και με θέμα την διαδικασία ένταξης έργων στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) και LEADER.
Ο κ. Παπαγιαννίδης υπογράμμισε ότι όλοι οι Δήμοι του νομού μας εντάσσονται στο Ο.Π.Α.Α.Χ., πλην των Δήμων Κιλκίς και Χέρσου που εντάσσονται στο LEADER.
Οι παριστάμενοι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις διαδικασίες ένταξης, τον τρόπο εκπόνησης των μελετών, την υποβολή των τεχνικών δελτίων (ΤΔΕ) και ο Ειδικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι μετά την ωρίμανση των προτεινόμενων έργων θα ακολουθήσει και η οριστική έγκρισή τους.
Ο κ. Σισμανίδης ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Παπαγιαννίδη ότι ο ακριτικός και παραμελημένος νομός μας θα τύχει ιδιαίτερης προσοχής του Υπουργείου, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα τα απαιτούμενα και προτεινόμενα έργα, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση.