Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 12:50:08 μμ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:57

Σύσκεψη για τα θέματα υγείας σε επίπεδο νομού


polykastro


Σύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας σε επίπεδο νομού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πολυκάστρου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, ο δήμαρχος Ευρωπού και αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Γουμένισσας, Ευθύμης Κουρτζανίδης, ο δήμαρχος Δοϊράνης, Γιώργος Καλπακίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, Κυριάκος Αναστασιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γουμένισσας, γιατρός στο νοσοκομείο Γουμένισσας και μέλος της διοίκησής του, Νίκος Καπουτζής, ο διοικητής του νοσοκομείου Γουμένισσας Μιχάλης Αρκούδας, ο διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου Παύλος Τσατραφύλλιας και ο αναπληρωτής του, γιατρός, Γιώργος Περπερίδης, η διευθύντρια του Κ.Υ. Δροσάτου Λουντμίλα Σαπανίδου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γουμένισσας Ξενοφών Παπαλέξης και ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Κιλκίς Αναστάσιος Παυλίδης.

Ο κ. Σμυδάκης τόνισε πως θα πρέπει η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο και άποψη για το πώς θα διαμορφωθεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, το πώς θα λειτουργούν καλύτερα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. του νομού, το πώς οι πολίτες θα έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας.
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε στη σύσκεψη αποδείχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός. Παρουσιάστηκαν τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές των νοσοκομείων και των Κ.Υ. του νομού, οι ανάγκες στη στελέχωση και τον εξοπλισμό τους και οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες δεσμεύθηκαν πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, προκειμένου να διαμορφώσουν προς το υπουργείο Υγείας την πρότασή τους για τα θέματα αυτά.