Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 9:02:05 πμ
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:22

Σύσκεψη στον Εύρωπο για γυναικεία επιχειρηματικότητα

Σύσκεψη με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα οργανώθηκε στο Δημαρχείο Ευρωπού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευθύμιος Κουρτζανίδης, η ειδική σύμβουλος Μακρίνα Ησαηλίδου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σταφύλης Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι των γυναικών από κάθε οικισμό του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή ήταν συνέχεια της ημερίδας που οργανώθηκε  στις 18 Οκτωβρίου. Η κ. Ησαηλίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στον σκοπό ίδρυσης ενός Γυναικείου Συνεταιρισμού, στα προϊόντα με τα οποία θα μπορούσαν να ασχοληθούν οι γυναίκες, το πως θα οργανωθεί, πως θα λειτουργήσει και ποια μπορεί να είναι τα αναμενόμενα κέρδη.
Εξετάσθηκε διεξοδικά η πιθανότητα ενασχόλησης με τη χειροτεχνία, την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, τον πυλό κ.λ.π. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και αποφασίσθηκε να γίνει ενημέρωση των γυναικών του Δήμου με τη διανομή φυλλαδίου σε κάθε σπίτι, να  γίνει ακόμη μια ημερίδα και να επισκεφθούν όσες γυναίκες ενδιαφέρονται κάποιους Γυναικείους Συνεταιρισμούς οι οποίοι λειτουργούν και θεωρούνται πετυχημένοι.
Στους μικρούς αυτούς συνεταιρισμούς μπορούν να ενταχθούν γυναίκες άνεργες, οι οποίες με τον τρόπο αυτό θα προσφέρουν στην οικογενειακή  οικονομία, θα υποστηρίξουν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, θα προσεγγίσουν νέες μορφές ανάπτυξης, όπως  τουρισμός, μεταποίηση, εμπορία, ξενοδοχεία.