espa pkm

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2026, 7:09:16 μμ
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 18:50

Τα ονόματα των δικαιούχων του προγράμματος νιτρορύπανσης

lapordas
Επίσκεψη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας.
Ο κ. Λαπόρδας ενημερώθηκε από τον διοικητή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αστυνόμο Α κ. Βάϊο Μπυτσιώτη για την εφαρμογή του σχεδίου «Σάρισα» καθώς και για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του τμήματος στο δύσκολο έργο του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης στην μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας μας.
Παρών στην συνάντηση ήταν και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κιλκίς και υπεύθυνος για την εφαρμογή του σχεδίου «Σάρισα», Διευθυντής Παπαποστόλου Χρήστος.
Το σχέδιο «Σάρισα» το οποίο ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 μήνες Πρόκειται για μία επιχείρηση που προβλέπει εντατικούς ελέγχους σε αλλοδαπούς. Στο πλαίσιο του σχεδίου θα πραγματοποιούνται οργανωμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό τόσο των μεταναστών όσο και κυκλωμάτων λαθροδιακινητών. Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα κομβικά σημεία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε τρένα, σταθμούς, ΚΤΕΛ, και  αυτοκινητοδρόμους.
Ο κ. Λαπόρδας αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί το τμήμα συνοριακής φύλαξης Πολυκάστρου, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειές του προσωπικού και εξέφρασε την κατανόησή του στα προβλήματα, σε προσωπικό και μέσα, που αντιμετωπίζουν. Τόνισε ότι το ζήτημα της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας του συνόλου πολιτών της Παιονίας είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή. Τόνισε ότι ο Δήμος Παιονίας λόγω πληθυσμού, και λόγω εκτάσεως με πληθώρα οικισμών, καθώς επίσης και λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει στον αγροτικό τομέα, έχει ανάγκη από πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης.