Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:54:20 μμ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:37

Ταμείο Αλληλοβοήθειας στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Η σύσταση του Συλλόγου "Ταμείο Αλληλοβοήθειας Μελών του ΕΒΕ" απασχόλησε γι’ άλλη μια φορά το Δ.Σ. του Επιμελητήριου.  Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος Π. Τονικίδης ενημέρωσε τα μέλη για την έγκριση του καταστατικού του Συλλόγου, για την απόκτηση Α.Φ.Μ. και για όλη τη πορεία σύστασης.

Παράλληλα, το Δ.Σ συζήτησε θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Συλλόγου, ενώ σ’ επόμενη συνεδρίαση θα εξετασθεί ο τρόπος εκλογής της διοίκησής του και άλλα πρακτικά θέματα.
Ως γνωστόν, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΕΒΕ, που είναι ένας απ’ τους βασικούς στόχους της διοίκησης για την τρέχουσα περίοδο, θα έχει ως σκοπό την εμπέδωση της αλληλεγγύης, την ασφαλιστική κάλυψη, την επιμόρφωση κ.α, των μελών του Επιμελητήριου. Στον σύλλογο θ’ ανήκουν εξ’ ορισμού όλα τα μέλη του ΕΒΕ.
Στην ίδια συνεδρίαση το ΔΣ ενέκρινε την υλοποίηση τριών προγραμμάτων του Επιμελητηρίου, που εντάσσονται το INTERREG-3 Ελλάδας-FYROM. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στις 585 χιλ. ευρώ.
Επίσης, αποδέχτηκε επιχορήγηση 50 χιλ. ευρώ απ’ το Υπουργείο Ανάπτυξης (επί υπουργίας του κ. Σιούφα) για το έργο κατασκευής του νέου κτηρίου του ΕΒΕ.
Στη συνεδρίαση τέθηκε και θέμα τροποποίησης της διαδικασίας επιλογής των επιχειρήσεων που το Επιμελητήριο βραβεύει κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτάς του. Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως να γίνονται πρόσκληση ενδιαφέροντος, κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας κ.α., ενώ οριστική απόφαση θα ληφθεί σ’ επόμενη συνεδρίαση.
Τέλος, το ΔΣ εξέδωσε συγχαρητήριο ψήφισμα προς τον βουλευτή Κ. Κιλτίδη επ’ ευκαιρία της τοποθέτησής του στο Υπουργείο ΑΓΑΤ ως υφυπουργού, χαιρετίζοντας την εν λόγω εξέλιξη, ως ιδιαίτερα ευνοϊκή για το νομό μας.