Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:08:34 μμ
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 05:53

Τερζίδης : Ο Πασσαλίδης απαξίωσε το ΤΟ.ΣΥ.Ν.

«Άλλη μία έκπληξη ήταν για εμάς το να διαβάσουμε στον τοπικό τύπο, τις απόψεις του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Κιλκίς κ. Παύλου Πασσαλίδη και του συνδυασμού του, σχετικά με το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης.

«Και τούτο, γιατί στα έξι χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, τόσο ο κ. Πασσαλίδης, όσο και η παράταξή του απαξιούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του, εκτός ελαχιστότατων περιπτώσεων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα της πρακτικής τους.
Και τώρα, όψιμα και τελείως αναιτιολόγητα, η μείζων αντιπολίτευση θυμήθηκε να κάνει κριτική σε ένα πραγματικά σημαντικό θέμα που αφορά τους νέους μας. Κατηγορεί τη σημερινή δημοτική αρχή ότι καθυστέρησε να ανοίξει το Μητρώο Νέων.
Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε οργανωμένα και με σχέδιο (διανομή έντυπου υλικού στα σχολεία και όχι μόνο, αφίσες, συναντήσεις νέων) και συνεχίζεται να γίνεται για να μάθουν όλοι οι νέοι για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
Η σημερινή δημοτική αρχή θεωρεί την υπόθεση της συμμετοχής της νεολαίας μας ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για το δήμο και δεν προτιθέμεθα να ασχοληθούμε άλλο με ανέξοδες και αφ’ υψηλού κριτικές που απλά επιβεβαιώνουν ρόλους, χωρίς να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό. Οι νεολαίοι του Κιλκίς κατ’ επανάληψη και εμπράκτως έχουν αποδείξει το ενδιαφέρον τους για τα τεκταινόμενα του τόπου τους.
Κατ’ επανάληψη μας έκαναν κοινωνούς των προσδοκιών τους και της αγωνίας τους και η εξάχρονη πετυχημένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας μας απέδειξε πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος, αν επικρατούσε η φρεσκάδα της νιότης.
Το Μητρώο Νέων θα παραμείνει ανοικτό μέχρι  τη δημοσίευση της προκήρυξης των εκλογών και επομένως υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος για να ολοκληρωθεί η εγγραφή όλων των νέων μας σ’ αυτό. Καλούμε τους νέους και τις νέες του Δήμου Κιλκίς να συνεχίσουν να δίνουν το δυναμικό τους παρών και να εγγραφούν στο Μητρώο Νέων.
Έχουμε ανάγκη από τις ιδέες και τις απόψεις τους. Χρειαζόμαστε την καινοτόμα σκέψη τους. Προσβλέπουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο».