Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:30:08 μμ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 08:59

Τίμησαν την τρίτη ηλικία και παλιούς επαγγελματίες

Με ενθουσιασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2007 από το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου η εκδήλωση για την 3η Ηλικία.  Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Χαμουρούδη  στο χαιρετισμό της υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι  «τα άτομα της ηλικίας αυτής  είναι το παρελθόν και το μέλλον μας και ότι ο άνθρωπος δεν γεράζει όταν ασπρίσουν τα μαλλιά του αλλά όταν μαυρίζει η καρδιά του».

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να τιμήσει Ανατολικορωμυλιώτες που, κατά το παρελθόν, προσέφεραν πολλά στο κοινωνικό σύνολο λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός τους, το οποίο, όμως, έπαψε να ασκείται και να υπάρχει στη σύγχρονη εποχή.
Τιμήθηκαν οι Βασίλειος Ιωαννίδης του Παναγιώτη, που πρώτος είχε πλεκτομηχανή, και ο Γ. Χασιμίδης, καροποιός, τους οποίους το Δ.Σ. ευχαριστεί πολύ που αποδέχτηκαν την πρόσκληση. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν πλούσια παραδοσιακά θρακιώτικα εδέσματα, πίτες, γλυκά και κρασί.
Τους παραδοσιακούς χορούς του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών παρουσίασε το εφηβικό χορευτικό τμήμα, ενώ τη βραδιά τίμησε με την παρουσία του το χορευτικό συγκρότημα της Καλίνδριας. Επίσης, η ορχήστρα του Γιαννακίδη εμπλούτισε μουσικά την εκδήλωση και με πολλές αγαπημένες λαϊκές μελωδίες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Σμυδάκης, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης, ο αντιδήμαρχος Πολυκάστρου Χρήστος Τσανασίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου ‘Αγγελος Αναστασιάδης, και ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Γκουντενούδης.