Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:11:20 μμ
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 09:47

Τιμήθηκε η 107η Επέτειος ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ την Κυριακή 28 Απριλίου

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας τιμήθηκε 107η Επέτειος ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ.

Τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό και μετά στο μνημείο της Μάχης του Ραβινέ στο λόφο ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε στην πλατεία του χωριού, όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ενώ η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την Πρόεδρο του  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαμηλού κ. Κορίνα Παναγιωτίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους, o Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτριος Γαλαμάτης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο διοικητής της ΙΙ ΜΚ ΜΠ, ως εκπρόσωπος του Δ/κτη του Γ’ΣΣ NRDC-GR, ο διοικητής της 33ης ΜΚ ΤΑΞ ΠΖ Θεόδωρος Ελευθερίαδης ,ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας Γιάννης Παντικίδης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού- Αθλητισμού- Νέας Γενιάς Κύρος Καλαβάζης, Κοινωνικών Υπηρεσιών & Παιδείας Γιώργος Γεωργίτσαρος, Αγροτικής Πολιτικής & Περιβάλλοντος Γιάννης Συμεωνίδης, Τουρισμού & Εθελοντισμού Γιάννης Τόδας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας- Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) & Ισότητας φύλων Ευάγγελος Καπετάνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ.Π Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Δημόκριτος Δεμερτζίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Λευτέρης Μελλίδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου μας Γιάννης Ντάτος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξηράς Σπύρος Τσερτσίδης, η οικοδεσπότισσα  πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Ειδομένης Ελένη Σερεμετίδου και  τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας,  οι Πρόεδροι των Δημ. Κοινοτήτων Πλαγίων Δημήτριος Μουτσάκης, Ευζώνων Νικόδημος Τσανικίδης, Λιμνοτόπου Μαρία Κρίτη και Γοργόπης Βαγγέλης Γεωργίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι της Παιονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποντιακούς χορούς από τον Ποντιακό Σύλλογο Αξιούπολης ‘’Τραντέλλενες΄΄ και με κρητικούς χορούς από το Σύλλογο Κρητών Ν. Κιλκίς ‘’το Αρκάδι΄΄.