Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 3:06:41 πμ
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Το Επιμελητήριο προωθεί τη συνεργασία με τη FYROM

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Επιχειρηματική Αποστολή, στις 1 και 2 Νοεμβρίου, επιχειρηματιών του Κιλκίς σε Οχρίδα και Γευγελή, που οργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς.
Η Αποστολή έγινε στα πλαίσια του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα INTERREG ΙΙΙ Α / CARDS ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ, Μέτρο 2.1. «Ενίσχυση Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας».
Κατά τη διάρκεια της αποστολής διεξαχθήκαν δύο συναντήσεις με Σκοπιανούς Επιχειρηματίες. Μία συνάντηση στην Οχρίδα, το Σάββατο με εκπροσώπους του δήμου και μία στην Γευγελή, την Κυριακή, όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Τράγκι Ντέλεφ.
Στις συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της μελέτης, του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» και του αναβαθμισμένου Portal του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Έγινε διάχυση των προτάσεων και των αποτελεσμάτων του έργου, ενημέρωση της επενδυτικής – επιχειρηματικής κοινότητας και δημιουργήθηκαν οι καλύτερες προοπτικές για την σύναψη μελλοντικών συνεργασιών της χώρας μας με τις γειτονικές περιοχές.

Διημερίδα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Διημερίδα στο Κιλκίς, στις 30 και 31 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του ίδιου έργου.
Στην Εσπερίδα, την Πέμπτη 30/10, στην αίθουσα Βασίλειος Σεργιαννίδης, του Επιμελητηρίου, έγινε η παρουσίαση της μελέτης του έργου και του αναβαθμισμένου Portal του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Την Παρασκευή 31/10 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς και σε Επιχειρήσεις.
Στη Διημερίδα παραβρέθηκαν επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Έγινε ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας, ανταλλαγή απόψεων και παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για σύναψη συνεργασιών ανάμεσα σε Έλληνες και Σκοπιανούς επιχειρηματίες.
Με την περάτωση των εργασιών της πρώτης ημέρας όλοι οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν από τους υπεύθυνους του "Ράντσου" στο Κιλκίς.
Εκεί, μετά από μια μικρή δεξίωση, οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και παράλληλα ενημερώθηκαν για την ίδρυση και λειτουργία μιας κλασσικής επιχείρησης εναλλακτικού τουρισμού.
Την επομένη, οι μετέχοντες στο πρόγραμμα επισκέφθηκαν τη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου, όπου στο γραφείο της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ ενημερώθηκαν για το ιστορικό ίδρυσης, λειτουργίας και αυτοδιαχείρισης της Βιομηχανικής περιοχής. Η επίσκεψη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προσκεκλημένους επιχειρηματίες αφού στην περιοχή τους ξεκίνησε η ίδρυση οργανωμένης ΒΙ.ΠΕ και για την οποία η ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς θα αποτελέσει πρότυπο.
Η αποστολή έκλεισε την παρουσία της στο Νομό με επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αξιούπολη και γεύμα στον ξενώνα «Παρυφές», της περιοχής Γρίβας.