Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:49:53 πμ
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:48

Το ΠΑΜΕ στην Πλατεία, ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στο Εργατικό

 Δεν ήταν ακριβώς μαζική η συμμετοχή στη γενική απεργία της Τρίτης στο Κιλκίς. Προ πολλού χρόνου οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχασαν τη μαζικότητά τους καθώς ο κόσμος δύσκολα βγαίνει στους δρόμους. Αφού ακόμα και η παραδοσιακά μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ φέτος στην Πλατεία Ειρήνης φάνηκε αραιή και υποτονική. Αντίθετα στο Εργατικό Κέντρο η άλλοτε απογοητευτική συμμετοχή – ούτε τα μέλη του δ.σ. του Εργατικού Κέντρου εμφανίζονται συνήθως – φέτος πήρε τα πάνω της. Η συμμετοχή στην απεργία και των μηχανικών του ΤΣΜΕΔΕ έδωσε ζωή καθώς περισσότεροι από 40 μηχανικοί με ένα τεράστιο πανό έδωσαν τον τόνο.
Στην Πλατεία Ειρήνης περισσότερα από 150 εργαζόμενοι άκουσαν την ομιλία – ψήφισμα του συνδικαλιστή Περικλή Χριστοδουλίδη. Στη συνέχεια έκαναν πορεία στην 21η Ιουνίου.
Στο Εργατικό Κέντρο το κοινό ψήφισμα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ διάβασε το μέλος του δ.σ. του Εργατικού Κέντρου Τάσος Καπνίδης, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου  μηχανικών ΤΕΕ ν. Κιλκίς Παναγιώτης Κεμεντζετσίδης διάβασε το ψήφισμα των μηχανικών.
Στη συνέχεια έκαναν πορεία στην 21ης Ιουνίου και επέδωσαν τα ψηφίσματα στο Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα.

Η ομιλία του Περικλή Χριστουδουλίδη
Στην ομιλία του ο κ. Περικλής Χριστουδουλίδης, είπε μεταξύ άλλων:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σήμερα στο ημερολόγιο γράφει ΑΠΕΡΓΙΑ.
Γιατί η κυβερνητική επίθεση εφ’ όλης της ύλης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη:
Σήμερα δίνουμε μια μεγάλη ταξική μάχη. Και όλοι δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ.
Σήμερα πορευόμαστε στο δρόμο του αγώνα με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Ο κόσμος του μόχθου, η εργασία που παράγει τον πλούτο αυτής της χώρας πρέπει να μιλήσει. Με φωνή βροντερή και αποφασιστική.
Δεν πάει άλλο ! Ο κόσμος της δουλειάς δεν αντέχει άλλο
Δεν πάει άλλο με αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ.
Δεν πάει άλλο με το χαμαιλεοντισμό του ΠΑΣΟΚ.
Δεν πάει άλλο με τα «ψεύτικα τα λόγια..» των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου. Με «το καλό» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Σήμερα «μιλάει» ο οικοδόμος και η καθαρίστρια που τους κόβουν το ανθυγιεινό, ο άνεργος – απολυμένος κλωστοϋφαντουργός που τον κοροϊδεύουν με τις εισοδηματικές ενισχύσεις και τα διάφορα ταμεία της φτώχειας, η μητέρα με το ανήλικο που της «κλέβουν την πρόωρη», ο μηχανικός και ο δημοσιογράφος που τους λεηλατούν τα αποθεματικά.
Σήμερα έχει το λόγο σύσσωμη η εργατική τάξη.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά και το «τρίτο γύρο» του διαλόγου απάτη για το Ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους το πανόραμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης.
Οι σαρωτικές αυτές ανατροπές θίγουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και μάλιστα τις πιο αδύνατες κατηγορίες: Τις εργαζόμενες γυναίκες – και δη αυτές που έχουν ανήλικα παιδιά – τους εργαζόμενους που σακατεύονται στην εργασία τους και χάνουν τη δυνατότητα να έχουν μεροκάματο και αυτούς που εργάζονται σε ιδιαίτερα βαριές και ανθυγιεινής εργασίες. Αυτούς σταυρώνει η κυβέρνηση!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Να πετάξουμε στα σκουπίδια τις «μεταρρυθμίσεις» και τα σχέδια τους.
Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποτελούν οργανικό κομμάτι στο μέτωπο της αντεργατικής – αντιασφαλιστικής επίθεσης
Να, γιατί σήμερα η θέση του εργάτη είναι με το ΠΑΜΕ.
Γιατί το ΠΑΜΕ δείχνει και τις αιτίες και τον ένοχο. Δεν το παίζει σε διπλό ταμπλό, δε «μασάει» τις κουβέρντες του.
Γιατί το ΠΑΜΕ δεν καλεί μόνο σε αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ξεκάθαρα δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δεν σταματάμε εδώ, κλιμακώνουμε τη δράση μας για:
Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της Ιδιωτικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
Πλήρη – σταθερή εργασία.
Αύξηση της χρηματοδότησης των ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.
Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες – 50 και 55 χρόνια για τα Βαρέα – Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) – Υπεράσπιση, διεύρυνση των ΒΑΕ, ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες εργασίας.
Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτων ηλικίας στα 30 χρόνια ή στις 9.000 ημέρες εργασίας.
Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.
Να σταματήσουν αμέσως οι μεθοδευμένες διώξεις και καταδίκες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΕΠ.