Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 3:04:43 πμ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:53

Το σχολείο μπήκε στη σωστή θέση

 Αν δεν φώναζαν οι γονείς και η δημοτική αρχή Πολυκάστρου τώρα τα παιδιά του Πολυκάστρου θα πήγαιναν σχολείο σε …υπογειωμένο οικόπεδο.
Ευτυχώς (και με τη δική μας συνδρομή, όπως αναγνωρίζουν στο Πολύκαστρο)  οι αρμόδιοι κατάλαβν το τραγικό λάθος τους και τέλη Αυγούστου πήραν τν απόφαση για να στήσουν το προκατασκευασμένο 3ο Δημοτικό Σχολείο στη σωστή θέση εντός του ιδίου οικοδομικού τετραγώνου.
Οι αναγνώστες μας θα θυμούνται  τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ με τις αντιδράσεις γονιών και δημοτικής αρχής για την ακατανόητη τοποθέτηση του προκάτ κτηρίου στο νότιο τμήμα του οικοπέδου κυριολεκτικά υπογειωμένο καθώς η σκεπή του ίσα που έφτανε το ισόγειο του παρακείμενου, εντός του ιδίου οικοπέδου, κτηρίου του νηπιαγωγείου.
Οι αρχικές αντιδράσεις δεν έγιναν ευμενώς δεκτές από τη Νομαρχία, ενώ προτάθηκε από το δήμο μέχρι και η ανταλλαγή οικοπέδων ώστε το προκάτ σχολείο να τοποθετηθεί σε «ανθρώπινη» παρακείμενη θέση.
Κι ενώ το θέμα βρισκόταν στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, εντελώς ξαφνικά λειτούργησε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος επί των κεφαλών των ν Κιλκίς αρμοδίων.
Ύστερα από νέα επιτόπια επίσκεψή τους αντιλήφθηκαν ότι η μεταφορά του κτηρίου στο υπερυψωμένο τμήμα του ιδίου οικοπέδου όπου είχε …χαντακωθεί ήταν και ευχερής και λογική.
Και μετά τις θερινές διακοπές έπιασαν δουλειά, το κτήριο μετεγκαταστάθηκε, έγιναν τα βαψίματα και απομένουν τα δάπεδα και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
Το προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ δημοτικό σχολείο είναι εξατάξιο και διαθέτει όλους τους βοηθητικούς χώρους και τα γραφεία.
Υπολογίζεται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι δυνατή η απόδοσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πολυκάστρου.
Για να αποδειχθεί πως σε τούτο τον τόπο το μόνο που χρειάζεται να κατακτηθεί για να λυθούν πολλά από τα προβλήματά του είναι η κοινή λογική.