Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 4:04:24 πμ
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:24

Το χρήμα φτιάχνει και τον «Καποδίστρια»

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης με αντικείμενο τις απόψεις της αυτοδιοίκησης επί της προτεινόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης,  του Καποδίστρια Β’. Ύστερα από τη εισήγηση του προέδρου του δ.σ. και δημάρχου Πικρολίμνης Δημ. Σισμανίδη τοποθετήθηκαν όλοι οι δήμαρχοι - από το δήμο Γουμένισσας ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Γ. Τρέγκας και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Θαν. Τζούρτζος.

Κοινό συμπέρασμα όλων των τοποθετήσεων με την εξαίρεση του Δημάρχου Γαλλικού Γ. Θεοδωρίδη, ήταν πως συμφωνούν με την ανάγκη των συνενώσεων και εν γένει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση, αλλά προέχει η οικονομική αυτοτέλεια και ισχυροποίηση των δήμων ώστε να διαδραματίσουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο. Απαιτούνται χρήματα, οικονομική ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και άνευ τούτων καμιά διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, ήταν το κεντρικό συμπέρασμα των θέσεων που εκφράστηκαν.
Ο κ. Θεοδωρίδης διατύπωσε την άποψη ότι δεν χρειάζεται καμιά μεταρρύθμιση και εφόσον ενισχυθούν οι δήμοι  ως έχουν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.
Στα αξιοσημείωτα της δίωρης συνεδρίασης που έγινε στο δημαρχείο Κιλκίς και για την οποία θα φιλοξενήσουμε αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό μας φύλλο, είναι ότι οι δήμαρχοι δεν συζήτησαν καν τον νέο διοικητικό χάρτη του νομού ώστε να προτείνουν αριθμό και σύνθεση των νέων δήμων.
Εκκρεμούν άλλωστε το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ εντός του θέρους και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, αποφασιστικές τότε, συνεδριάσεις και συσκέψεις των αυτοδιοικητικών αρχόντων του νομού.