Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 9:58:41 πμ
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 09:16

Τον Άγιο Φανούριο υποδέχθηκε η Αξιούπολη ν.Κιλκίς

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την αθρόα συμμετοχή πλήθους κόσμου υποδέχθηκε η Αξιούπολη και η Παιονία την θαυματουργό Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από το νησί της Ρόδου.(τόπος εύρεσης)

Η υποδοχή της Εικόνος πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του εξωκλησιου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.  Δημήτριο, και σύσσωμο τον Ιερό Κλήρο της ευρύτερης περιοχής της Παιονίας και των γειτονικών ενοριών και χωριών

Το Ιερό Κειμήλιο μετέφερε με την έγκριση και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κρητικού, ο οποίος διακονεί εδώ και χρόνια στο προσκύνημα του Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο, όπου στεγάζεται η Εικόνα.

Μετά την υποδοχή, ακολούθησε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου με τη συνοδεία του Δημάρχου Παιονίας κ. Κωνσταντίνου Σιωνίδη, της Φιλαρμονικής του Δήμου Παιονίας, εκπροσώπων των τοπικών Συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και των παιδιών των αθλητικών σωματείων Αξιούπολης.

Στην Ιερά Παράκληση  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος.
Τον π. Μιχαήλ Κρητικού καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας με ιδιαίτερη χαρά την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο για την ευλογία που παρείχε, ώστε να μεταφερθεί η θαυματουργός Εικόνα στην Αξιούπολη και στους ευλαβείς κατοίκους του που ξέρουν να τιμούν και να σέβονται και να αποδίδουν κάθε τιμή και προσκύνηση στην Εκκλησία και τους Αγίους της.
Να σημειωθεί ότι το εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου είναι ίσως το δεύτερο παλαιότερο στην Βόρεια Ελλάδα (1959), ενώ πρώτη εκκλησία που χτίστηκε είναι αυτή στην Τούμπα Θεσσαλονίκης (1934)

Ο π. Μιχαήλ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και την φιλοξενία του στην Μητροπόλη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.
Κάθε πρωί, θα τελούμε θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα τελούνται διαρκώς Ιερές Παρακλήσεις και θα ευλογούνται οι Φανουρόπιτες.

Ιερές ακολουθίες θα τελούνται καθημερινά μέχρι και τις 16 Ιουνίου, οπότε θα αναχωρήσει η Εικόνα για την πατρίδα της, τη Ρόδο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η έλευση και η παραμονή της Εικόνος στον Ιερό Ναό της Αγίου Φανουρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της πανηγύρεως του κεντρικού Ιερού Ναού Παναγίας "Άξιον Εστί" Αξιουπόλεως όπου εορτάζει στις 10 και 11 Ιουνίου