Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:54:46 μμ
etpa
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 21:59

Τσαλικάκης: Εξαιρετική δουλειά στο νοσοκομείο Κιλκίς. Άδικη η κριτική στη διοίκηση

Συντάκτης:

Το νοσοκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης για να δει από κοντά την κατάσταση που υπάρχει, πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ιδρύματος.

Έχει ενδιαφέρον η ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο fb για την κατάσταση του νοσοκομείου και τη διοίκησή του:

 

Σήμερα Μ. Τρίτη πραγματοποίησα επίσκεψη στον Γεν. Νοσοκομείο του Κιλκίς. Μια επίσκεψη με συμβολισμό, σε ένα Νοσοκομείο της 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο πάλεψε πολύ δυνατά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και αυτή την στιγμή δίνει μια μάχη με αποφασιστικότητα και στο τρίτο κύμα.

Στις διαδοχικές συναντήσεις με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ανδρίτσο, τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζάχαρη και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καρανικόλα, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του Νοσοκομείου.

Οφείλω να σταθώ στην άδικη κριτική που δέχτηκαν αυτοί οι δύο άνθρωποι από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν. Δύο άνθρωποι που από τις θέσεις ευθύνης και τον Νοέμβριο και τώρα, δεδομένων των συνθηκών και των προβλημάτων που έχουν όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, οργανώθηκαν γρήγορα και έδωσαν απαντήσεις σε πολύ δύσκολα θέματα. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη όσο σκληρή και να είναι. Κατέχουμε θέσεις ευθύνης και οφείλουμε να απαντούμε σε όλα. Αλλά οι προσβλητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί ήταν πέρα από τα όρια του ανεκτού.

Σήμερα το νοσοκομείο του Κιλκίς, με την υπερπολύτιμη βοήθεια του Νοσοκομείου της Γουμένισσας, των ΚΥ Πολυκάστρου και Δροσάτου, με την ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με εξοπλισμό και οργάνωση στέκεται όρθιο και οδεύει προς την τελευταία ευθεία πριν τον τερματισμό.

Στις συναντήσεις τόσο με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου, όσο και με τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, ετέθησαν θέματα που αφορούν την προοπτική αποφόρτισης του νοσοκομείου αλλά και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.

Ήδη η Διοίκηση με πλάνο-μελέτη το οποίο θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες, θα βάλει στο επίκεντρο την λειτουργία του νοσοκομείου με την νόσο COVID από το φθινόπωρο.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, διαπίστωσα αυτό που άκουγα από φίλους και γνωστούς της περιοχής, την αμεσότητα, την φροντίδα, την σχέση του προσωπικού με τους πολίτες που προσέρχονται για το εμβόλιο και όχι μόνο.

Μια σχέση που χτίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.