Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:09:07 μμ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:26

Τσιτουρίδης: Καλά νέα για το «παραμεθορίων»

 Ο κ. Τσιτουρίδης ανέφερε πως η συνάντηση έγινε σε συνέχεια των επαφών που υπήρξαν προεκλογικά και των δεσμεύσεών του για τη θετική αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση. Δέσμευση που είχε δοθεί στις 2 Αυγούστου, αλλά και κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο Κιλκίς, στις 17 Αυγούστου.Ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ σημείωσε πως ως μέλος της Επιτροπής υπενθύμισε στον κ. Παυλόπουλο τη δέσμευσή του στο θέμα αυτό, κάτι που αποδέχθηκε ο Υπουργός και τα μέλη της Επιτροπής.Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε και τη γνώμη της Επιτροπής Περιφερειών, με τον πρόεδρο της οποίας, βουλευτή Ημαθίας κ. Χαλκίδη, επικοινώνησε ο κ. Τσιτουρίδης. Η Επιτροπή αυτή αναμένεται να συνεδρίαση σήμερα Τρίτη.
Ο βουλευτής Κιλκίς τόνισε στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ πως η σχετική τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί σε 10-15 ημέρες.
Το επόμενο βήμα θα είναι η αποδοχή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας του επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους του νομού, που προβλέπεται εκ του χαρακτηρισμού του ως παραμεθόριου, πράγμα για το οποίο υπάρχει δέσμευση και του Υπουργού Γ. Αλογοσκούφη.
Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς Γ. Αξιμιώτης και τα μέλη του προεδρείου, χαρακτήρισαν θετικές τις δεσμεύσεις, αλλά τόνισαν πως θα προχωρήσουν στις προγραμματισμένες για σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στο Κιλκίς και θα είναι σε συνεχή εγρήγορση, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.