Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:15:30 μμ
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:38

Χάλκινο μετάλλιο η Παναγιωτίδου

Με μια συνολικά εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών του  ΓΑΣ Κιλκίς ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’ που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Το μοναδικό μετάλλιο κατέκτησε στο άλμα σε μήκος η δεκαπεντάχρονη Κυριακή Παναγιωτίδου με ένα άλμα στα 5,26 μ που της έδωσε την 3η θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Μάλιστα η αθλήτρια του ΓΑΣΚ, που γυμνάζεται φέτος με τον ομοσπονδιακό προπονητή Σταύρο Ζουγγουρίδη, έδειξε πως από καθαρή και μόνο ατυχία δεν πανηγύρισε ακόμη και το χρυσό μετάλλιο αφού είχε δύο ακόμη πολύ μεγάλα , αλλά για λίγα χιλιοστά άκυρα άλματα, πάνω από τα 5,70! Είναι γεγονός ότι η μικρή θεωρείται δίκαια από τους ειδικούς μεγάλο ταλέντο και είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα την χειροκροτήσουμε σε πολύ μεγάλα άλματα. Η ίδια αθλήτρια αγωνίστηκε με εξαιρετική επιτυχία και στα 80 μ και παρά το πρόβλημα τραυματισμού που είχε στον αστράγαλο κατάφερε να μπει στον τελικό και να πάρει την 12η θέση με 10''81.
Μεγάλο αγώνα έκανε στη δισκοβολία των Παμπαίδων ο Λάζαρος Βαιτσούδης. Ο αθλητής της Δέσποινας Φωτιάδου σημείωσε στον τελικό 51,18 μ και κατατάχθηκε 4ος χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για λίγα εκατοστά στην τελευταία κυριολεκτικά βολή του αγώνα.  Ο ίδιος αθλητής σημείωσε και την 3η καλύτερη επίδοση στον προκριματικό της σφαιροβολίας με 15,54 σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ, όμως το άγχος και η απειρία μεγάλων αγώνων του στοίχισε ακριβά στο τελικό όπου με δύο άκυρες και μια βολή στα 12,85 πήρε τελικά την 12η θέση η οποία είναι τελείως πλασματική για τις δυνατότητές του.
Στην πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλους αγώνες κατάφερε να καταρρίψει δύο φορές την ατομική του επίδοση και να φθάσει στον τελικό χάνοντας όμως στις λεπτομέρειες μια θέση στην οκτάδα των πιο γρήγορων παμπαίδων στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον δεκαπεντάχρονο Κώστα Ευθυμιάδη που πήγε στους Πανελλήνιους με 9''66 και σημείωσε 9''61 στον προκριματικό για να το βελτιώσει στον τελικό με 9''56, επίδοση που τον κατέταξε τελικά στην 9η θέση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον επίσης δεκαπεντάχρονο Κώστα Βασιλειάδη που είχε ατομικό ρεκόρ 9''82 και το συνέτριψε με 9''71 στον προκριματικό και 9''67 στον τελικό που του έδωσε την 12η θέση.
Δύο πολύ καλές κούρσες έκανε και ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος στα 150 μ. Ο αθλητής του ΓΑΣΚ με ατομική επίδοση 18''22, έτρεξε στον προκριματικό σε 17''97 και στον τελικό σε 17''92 και πήρε την 9η θέση στην τελική κατάταξη των 150 μ.
Την δωδέκατη θέση στα 3000 μ βάδην κατέκτησε η δεκατετράχρονη Ευαγγελία Κωνσταντινίδου με επίδοση 16'51''18 συντρίβοντας την ατομική της επίδοση που ήταν 17'34''2 από το φετινό διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η μικρή της αποστολής έκανε ένα θαυμάσιο αγώνα και έδειξε πως αν συνεχίσει έτσι ο αθλητισμός του Κιλκίς θα βρει στο πρόσωπό της μια βαδίστρια Πανελληνίου επιπέδου.
Τέλος, πολλά περισσότερα περίμεναν ο σύλλογος και ο προπονητής της από την ρίπτρια Σοφία Φωτιάδου. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παυλίδη βρέθηκε μακρυά από τον καλό της εαυτό και τις επιδόσεις της και περιορίστηκε στις φτωχές για τις δυνατότητές της 9η θέση στη σφαίρα με 11,31 μ και 10η στο δίσκο με 30,85 μ.