Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, 11:59:56 μμ
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 20:41

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Βαρθολομαίο

Στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, το καύχημα πάντων των Κιλκισιωτών, ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, μετά του Ηγουμένου αυτής Παν. Αρχιμ. π. Αρσενίου Ιωάννου, του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, Αδελφών της Μονής, Διακόνων και συμπροσευχομένων Κληρικών.

Στις ευλογημένες στιγμές της Λατρευτικής Συνάξεως, την ημέρα που η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ιερή μνήμη του σύγχρονου της Ορθοδοξίας Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Βασιλείου Σαββίδη, εκ Αγίου Μάρκου ορμώμενου και έχοντος ιερού ζήλου και πόθου στην καρδιά του ώστε να διακονήσει την Εκκλησία του Χριστού.

Από τις πρώτες μέριμνες του Μητροπολίτου, ο οποίος συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια ποιμαντορίας στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, ήταν να απευθύνει ένα ανοικτό προσκλητήριο, ένα κάλεσμα, σε όλους όσοι έχουν ευλάβεια στην καρδιά τους να δουν την πρόσκληση της Ιερωσύνης ως μία πρόσκληση ζωής!

“Καλείσαι από αυτή τη στιγμή που θα αναλάβεις τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, να είσαι ο συνδετικός κρίκος που θα ενώνει τον Θεό με τους ανθρώπους και τους ανθρώπους με τον Θεό, και το λειτούργημα που αναλαμβάνεις να το υπηρετήσεις με ταπείνωση και απλότητα. Κι’ αυτό γιατί οφείλουμε να σκεπτόμαστε ότι η ύπαρξη μας είναι μία φάτνη, στην οποία καταδέχθηκε να σκηνώσει ο Δημιουργός, ο Σωτήρας του κόσμου Ιησού Χριστός ώστε να παραμείνει εκεί για να Τον ανακαλύπτει ο κόσμος και να λαμβάνει τη χάρη Του” είπε ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον νεοχειροτονούμενο και νέο άμισθο Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως: “…να διακονήσεις εν ταπεινώσει με γνήσια ευλάβεια και απλότητα τα Μυστήρια του Θεού, να κηρύξεις με παρρησία τον λόγο του Ευαγγελίου και να απευθύνεις λόγο παρηγορίας, παραμυθίας, υποστηρίξεως, φωτισμού και αγιασμού στους ανθρώπους που θα αναλάβεις να ποιμαίνεις. Σε καλώ να εισέλθεις στα Άγια των Αγίων και να λάβεις την ευλογία της Ιερωσύνης”!

Στη δική του προσλαλιά ο π. Βασίλειος εξέφρασε λόγους ευχαριστίας σε όλους όσοι συντέλεσαν στην κατά Θεόν προκοπή του, στην οικογένειά του, στον πνευματικό του Πατέρα Αρχιμ. Νικόλαο Πιλιτσόπουλο, ο οποίος συμπροσευχήθηκε στις ιερές στιγμές του Μυστηρίου, σε Κληρικούς για την υποστήριξή τους και τέλος στον πρώτο, δηλαδή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίο, για την πατρική αγάπη και αγκαλιά του, τις πολύτιμες συμβουλές και τις νουθεσίες του.

Το εκκλησίασμα που μετείχε των Ιερών Μυστηρίων ευχήθηκε “Άξιος” στον π. Βασίλειο, το οποίο αποτελούσαν Κιλκισιώτες και πολλοί εξ Αγίου Μάρκου συγχωριανοί του, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Αγίου Μάρκου κ. Αθανάσιο Σεφερίδη.