Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 3:22:50 πμ
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 19:17

Χωρίς ιδιώτες γιατρούς στο Κιλκίς ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού

Σοβαρό πλήγμα κατά την εκκίνηση εφαρμογής του δέχτηκε και στο ν. Κιλκίς ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού.

Οι ιδιώτες γιατροί δεν δήλωσαν συμμετοχή και επομένως για την εφαρμογή του θεσμού διαθέσιμοι είναι μόνο-υποχρεωτικά- οι γιατροί των δημόσιων δομών υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία).
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους δεκάδες ιδιώτες γιατρούς του νομού δήλωσε συμμετοχή μόνο ένας!
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης όταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν συμμετέχουν οι ιδιώτες γιατροί, δήλωσε ότι ο σύλλογος έχει κατ’ επανάληψη αναπτύξει στο υπουργείο Υγείας τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται και τα κενά και τις ελλείψεις στο θεσμικό πλαίσιο. Αλλά κανείς από την πολιτική ηγεσία δεν ασχολείται.
«Ουσιαστικά θέλουν να μετατρέψουν τα ιατρεία μας, που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε, σε δημόσια ιατρεία με όρους που κανείς δεν μπορεί να δεχθεί. Ζητούν να εργαζόμαστε εφτά ώρες για τις ανάγκες του οικογενειακού γιατρού και αν μας περισσεύει χρόνος να δεχόμαστε και άλλους ασθενείς. Κι όλα αυτά χωρίς μάλιστα να είναι οριοθετημένος ο χρόνος. Είναι μια λεόντειος σύμβαση υπέρ του δημοσίου αυτή που καλούμαστε να υπογράψουμε και φυσικά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να το πράξει».