Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:17:04 μμ
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:47

Χρυσά μετάλλια για τον Κ. Χαμουρούδη

Νέες μεγάλες επιτυχίες, που ξεπερνούν τα στενά Ελληνικά όρια, προσέθεσε στο ενεργητικό του ο διεθνής βετεράνος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης, ο οποίος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στίβου βετεράνων αγωνίστηκε στις αρχές του μήνα στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στο Μπάρ του Μαυροβουνίου και στη συνέχεια στην διεθνή συνάντηση βετεράνων αθλητών με την ονομασία «Λεμέσεια 2008» στην Λεμεσό της Κύπρου.


Στο Μαυροβούνιο ο Χαμουρούδης αγωνίστηκε σε τρία αγωνίσματα στην κατηγορία ανδρών 45-49 ετών και κατέκτησε ισάριθμα μετάλλια. Στον ακοντισμό στέφθηκε χρυσός Βαλκανιονίκης με επίδοση 46,06 μ , δικαιώνοντας τον τίτλο τόσο του φαβορί για την νίκη στο αγώνισμα και επιβεβαιώνοντας  ταυτόχρονα ότι δίκαια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους βετεράνους στον κόσμο. Συμμετείχε ακόμη στο άλμα σε μήκος όπου με 5,08 μ πήρε το χάλκινο μετάλλιο , αλλά και στην σκυταλοδρομία 4 Χ 100 της Ελλάδας όπου συνέβαλε αποφασιστικά στο να ανέβει η χώρα μας με 52''11 στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τον Κώστα Χαμουρούδη ήταν το διεθνές Κυπριακό μήτινγκ στη Λεμεσό όπου ήταν ασυναγώνιστος. Πήρε δύο χρυσά μετάλλια στα δύο αγωνίσματα που έλαβε μέρος και αναδείχτηκε στους μεγάλους πρωταγωνιστές των αγώνων. Οι επιδόσεις του ήταν: 45,60 μ στον ακοντισμό και 5,08 μ στο άλμα σε μήκος.
Ο Χαμουρούδης συνεχίζει αυτό το διάστημα την προετοιμασία του τόσο στο Πολύκαστρο, όσο και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο που του επιτρέπουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις και στόχος του είναι πλέον, μέσα από μια σειρά αγώνων προπόνησης, να «κυνηγήσει» μια καλή επίδοση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ στις αρχές του 2009, αλλά και μια διάκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βετεράνων που θα γίνει τον Μάρτιο στην Αγκόνα της Ιταλίας, εκεί όπου θα αγωνιστεί στα 60μ., το ύψος, το πένταθλο και το ακόντιο.