Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:29:32 πμ
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 15:32

Υποτροφίες και Τιμητικές Διακρίσεις COSMOTE και σε φοιτητές από το Κιλκίς

cosmote


Tα όνειρα 36 νέων της ελληνικής περιφέρειας και μεταξύ αυτών και τριών φοιτητών από το Κιλκίς στηρίζει η COSMOTE μέσα από το θεσμό των Υποτροφιών της. Για ένατη συνεχή χρονιά η εταιρεία απένειμε σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Υποτροφίες και Τιμητικές Διακρίσεις, συνολικού ύψους 189.000 ευρώ.
Οι φετινοί υπότροφοι της COSMOTE που προέρχονται από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Έβρου, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λάρισας, Λέσβου, Χαλκιδικής και Χανίων βραβεύτηκαν με το ποσό των 15.000 ευρώ ο καθένας. Είκοσι έξι Τιμητικές Διακρίσεις, επιπλέον, αξίας 1.500 ευρώ η καθεμία, απονεμήθηκαν σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.
Τους Υπότροφους περιμένουν τη φετινή χρονιά, από ένα lap top με σύνδεση Internet on the GΟ και δωρεάν χρήση για έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς και Καρτοσυμβόλαιο COSMOTE με δωρεάν πάγιο για 1 χρόνο μαζί με κινητό τηλέφωνο.
Η απονομή των Υποτροφιών COSMOTE για την Ελληνική Περιφέρεια για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, πραγματοποιήθηκε στο ΟΤΕ Academy, παρουσία του κ. Μιχάλη Κοντογιάννη, Ειδικού Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κοντά στους φοιτητές βρέθηκε και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, πρεσβευτής Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE.
Κατά τη βράβευση των Υποτρόφων, η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα δήλωσε σχετικά: «Η ένατη χρονιά των Υποτροφιών COSMOTE βρίσκει το θεσμό ακόμη πιο δυνατό, όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των υποψηφίων, αλλά και ακόμη πιο κοντά στις ανάγκες της σημερινής εποχής, αλλά και στα όνειρα των νέων σε κάθε γωνιά της χώρας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να εξελισσόμαστε και να παρέχουμε στους νέους όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να σχεδιάσουν το μέλλον τους όπως το ονειρεύονται και να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο στην κοινωνία, που πραγματικά τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».
Συγκινητική ήταν και η δήλωση του φετινού Υπότροφου Γιάννη Καϊσίδη από το Κιλκίς, ο οποίος πέτυχε το όνειρό του δουλεύοντας και φοιτώντας σε εσπερινό σχολείο παράλληλα. Όπως δήλωσε: «η Υποτροφία της COSMOTE δεν κάλυψε μόνο οικονομικές ανάγκες, αλλά ήταν για μένα και μια ηθική επιβράβευση που με στήριξε ψυχολογικά στην προσπάθειά μου».
Οι Διακριθέντες από το Κιλκίς για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 είναι οι εξής: Κωνσταντίνα Μάτσκου και Κωνσταντίνα Μήσιου.