Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 4:40:11 πμ

Αγροτικά νέα

Ύστερα από 17 ημέρες αφ’ όταν τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έστησαν το μπλόκο στους Ευζώνους, οι αγρότες της Παιονίας και του Κιλκίς αποχωρούν με τα τρακτέρ τους από τα σύνορα.

«Αφήστε μας να παράγουμε. Να ζήσουμε για να ζήσει κι η πατρίδα» είναι το απεγνωσμένο μήνυμα που στέλνουν εκατοντάδες αγρότες της Κ. Μακεδονίας το μεσημέρι της Δευτέρας από τους Ευζώνους.

Τη στήριξη όλων των φορέων και των πολιτών του νομού Κιλκίς ζητούν οι αγρότες με κάλεσμά τους για συμμετοχή όλων στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας 26/2 στο Τελωνείο των Ευζώνων.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Κιλκίς σε κοινή ανακοίνωση-κάλεσμά τους αναφέρουν:

Την Πέμπτη στις 9:30μμ βρέθηκα στο μπλοκ του τελωνείου Ευζώνων.

Ήταν η ώρα που ο πρόεδρος του συλλόγου Αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης ενημέρωνε τους αγρότες Παιονίας και Κιλκίς που συμμετέχουν στο μπλόκο για την πορεία του αγώνα και τους καλούσε την Δευτέρα στις 12μ στο συλλαλητήριο που θα γίνει εκεί στο Τελωνείο.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους παρότι αναγνωρίζουν  τις δυσκολίες που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση είναι οι αγρότες της Παιονίας. Και το βράδυ της Τετάρτης απέκλεισαν σε δυο δόσεις το Τελωνείο Ευζώνων, αρχικά μπλοκάροντας συνολικά και στη συνέχεια αφήνοντας ελεύθερη την επιβατική κίνηση.

Θέριεψε από το απόγευμα της Τρίτης το μπλόκο των Ευζώνων καθώς στους αγρότες της Παιονίας και του Κιλκίς που είναι παραταγμένοι στα σύνορα από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ήρθαν να προστεθούν και συνάδελφοί τους από το μπλόκο της Παραλίμνης, των Γιαννιτσών, του Αξού.

Την ενδυνάμωση της αμπελουργικής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την περίοδο 2023-2024, είχαν ως αποτέλεσμα οι προσπάθειες των αμπελουργών, των οινοποιείων και της Π.Ε. Κιλκίς, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στην καλλιέργεια αμπέλου.

Αγρότες από την Παιονία και το Κιλκίς μπήκαν ξανά στο οδόστρωμα της λωρίδας των φορτηγών στο Τελωνείο Κιλκίς και χωρίς να αποκλείσουν εντελώς την κίνηση εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα βασικότερα των αιτημάτων τους.

Με πορεία από το μπλόκο του  Κιλκίς στη δυτική είσοδο της πόλης και μέσω Ποντοηράκλειας κινήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου προς τους Ευζώνους οι αγρότες του Κιλκίς για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους της Παιονίας.

Η Σοφία Ιορδανίδου, Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ισχυρή Παιονία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας  δηλώνει αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Παιονίας:

Το μυαλό και η καρδιά μας όλες αυτές τις μέρες είναι στο πλευρό των αγροτών του Δήμου μας οι οποίοι αγωνίζονται για να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον βασανιστικό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Δηλώνω την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μου στον αγώνα τους ο οποίος είναι αγώνας όλης της  Παιονίας.

Οι αγρότες μας αγωνίζονται όχι για να πλουτίσουν, αλλά για να επιβιώσουν. Είναι αγώνας ζωής ο αγώνας τους και είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε αρωγοί στο πλευρό τους!

Τα αιτήματά τους είναι απολύτως δίκαια καθώς υφίστανται άδικη μεταχείριση τόσο από την Πολιτεία όσο και από τις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς.

Η παράταξή μας δηλώνει  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ στον αγώνα τους και όπου και όπως μπορούμε ενώνουμε την φωνή μας με τη δική τους!!

Πολύκαστρο 14 Φεβρουαρίου 2024

Σοφία Ιορδανίδου

Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ισχυρή Παιονία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Σελίδα 1 από 140