Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 8:30:28 μμ
etpa
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 08:20

Αγρότες Κιλκίς: Προτεραιότητα στην οργάνωση κι όχι στην έξοδο των τρακτέρ

Συντάκτης:

Η οδυνηρή εμπειρία πολλών ετών όταν παρά τις διακηρύξεις στους δρόμους έβγαιναν λίγες δεκάδες τρακτέρ με τους ίδιους πάντα συνδικαλιστές αγροτοκτηνοτρόφους με πλέον πρόσφατη εκείνη της προπερασμένης Κυριακής όταν στους Ευζώνους συγκεντρώθηκαν λίγοι αγρότες και σε κάθε περίπτωση ελάχιστοι για να αντέξουν το βάρος του αποκλεισμού ενός τελωνείου, οδήγησαν τους συνδικαλιστές του ν. Κιλκίς σε ωριμότερες σκέψεις.

Βοηθούσης και της ανάλογης εμπειρίας συναδέλφων τους της Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισαν σε συγκέντρωσή τους στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου να θέσουν σε προτεραιότητα την ίδρυση ενός συνδικαλιστικού οργάνου που θα καλύπτει την Κεντρική Μακεδονία ώστε από ισχυρότερη βάση να επιχειρούν τις κινητοποιήσεις τους.
Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι αγροτοσυνδικαλιστές του νομού Θωμάς Καρυπίδης. Δημ. Βαφειάδης, Γιάννης Συμεωνίδης, Μάκης Καρυπίδης και Βασίλης Σίγκος.
Μαζί τους βρέθηκαν και συζήτησαν συνάδελφοί τους από Αιγίνιο, Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Χαλάστρα, , Χαλκιδική, Σε δυο ημέρες οι πρόεδροι των συλλόγων που εκπροσωπούσαν οι εν λόγω συνδικαλιστές θα βρεθούν ξανά στη Θεσσαλονίκη με τις σφραγίδες των συλλόγων τους ώστε να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα ίδρυσης αγροτοσυνδικαλιστικού φορέα με εμβέλεια την Κ. Μακεδονία.
Όπως είναι ευνόητο η διαδικασία ίδρυσης θα απαιτήσει χρόνο και επομένως ουσιαστικά τίθεται σε δεύτερη προτεραιότητα η κάθοδος στους δρόμους και πολύ περισσότερο ο αποκλεισμός οδικών αξόνων και τελωνείων.
Πρώτα οργάνωση κι έπειτα αγώνας, είναι το σύνθημα. Απομένει να διαπιστώσουμε την κατάληψη του εγχειρήματος.