Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:15:21 μμ
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 19:41

ΑΓΡΟΤΕΣ: Με τα μέτρα μάς εκδικείστε σαν να θέλετε να μας εξοντώσετε

Δεν ήταν πολλοί ούτε οι αγρότες, ούτε τα τρακτέρ που απέκλεισαν για δυόμισι ώρες την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης, στην πρώτη προειδοποιητικού χαρακτήρα δημόσια διαμαρτυρία τους. Λίγο οι αγροτικές δουλειές, λίγο η συνήθεια των τελευταίων χρόνων αφαιρούν τη δυναμική των κινητοποιήσεών τους.


 Η απόγνωσή τους όμως περίσσευε: Στο υπόμνημα που παρέδωσαν στις 12 το μεσημέρι στον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη -πριν λίγους μήνες θα ήταν μαζί τους καθότι αγρότης και ο ίδιος- είναι ξεκάθαρο το μήνυμα της απελπισίας που γεννά την οργή τους για τα μέτρα που έρχονται: Αντιγράφουμε: «Τέτοια φορολογική λαίλαπα κανένας κλάδος δεν υπέστη ποτέ και σε καμιά ανεπτυγμένη χώρα. Είναι τόσο τρομακτικό αυτό που συμβαίνει, που αφ’ενός ομοιάζει με εκδικητική συμπεριφορά απέναντι σε ένα ολόκληρο κλάδο, αφ’ετέρου καταντά ύποπτο ως κατευθυνόμενη ενέργεια με σκοπό την εξόντωσή του κλάδου μας…
Και μην νομίσει κανείς πως οι αγρότες αντιπολιτεύονται πολιτικά την κυβέρνηση. Από όλους τους κομματικούς χώρους βρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εκδήλωση διαμαρτυρίας για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω του αντιπεριφερειάρχη: Ως εδώ. Με τα μέτρα που σχεδιάζετε, θα εξοντώσετε έναν ολόκληρο κλάδο.
Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν μέχρι τις 14.30 και στη συνέχεια αποχώρησαν ειρηνικά με τα περίπου 10 τρακτέρ από τους δρόμους του Κιλκίς. Στον χώρο υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία, χωρίς όμως να χρειαστεί η παρέμβασή της. Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι αγρότες, ο Οκτώβρης θα αφιερωθεί στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και από τα μέσα Νοεμβρίου θα συνέλθουν ξανά για να αποφασίσουν δυναμικότερες μορφές διαμαρτυρίες. Μέχρι τότε εξάλλου η κυβέρνηση θα καταστήσει σαφή και μετρήσιμα τα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό που βρίσκονται στο επίκεντρο της διένεξης με την αγροτιά.

Πολυμέσα