Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 1:39:01 πμ
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 19:50

Αγρότες: Νηνεμία πριν την έκρηξη

Καζάνι που βράζει είναι ο αγροτικός κόσμος με αιχμή των διαμαρτυριών του την φορολογία, την αύξηση των ασφαλίστρων και τις καθυστερήσεις σε πληρωμές αποζημιώσεων και προγραμμάτων (βιολογικά).


Την Κυριακή στη Νίκαια συγκεντρώθηκαν αγροτοσυνδικαλιστές κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Η απόφαση για κινητοποιήσεις είναι ειλημμένη, απλά ο χρόνος και η μορφή της διαμαρτυρίας θα καθοριστούν στην τρέχουσα εβδομάδα και με κατά τόπους  συσκέψεις. Στη Νίκαια από το σύλλογο αιγοπροβατοτρόφων Κιλκίς συμμετείχε στη σύσκεψη ο κτηνοτρόφος Νίκος Σταυράκης.

 

Με τον Μάρκο Μπόλαρη
Την περασμένη Τρίτη εξάλλου στην Αθήνα τα θέματα αιχμής των κτηνοτρόφων έθεσαν στον αναπληρωτή Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δ. Καμπούρης, ο πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Κιλκίς Χρ. Σολωμονίδης σε σύσκεψη όπου παρέστη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης.
Οι κτηνοτρόφοι συνεργάστηκαν νωρίτερα με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και φέτος οι ενισχύσεις θα καθυστερήσουν.
Την περασμένη  Κυριακή στο Κιλκίς  τα στελέχη των γεωργοκτηνοτρόφων του νομού  Γιώργος Λασκάκης και Αλέξανδρος Σηγμαιοφορίδης έθεσαν υπόψιν του περιοδεύοντος στο νομό περιφερειάρχη και υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα όσα ταλαιπωρούν και έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες του νομού.
Νηνεμία λοιπόν κι αυτήν την εβδομάδα. Αλλά η αγροτική έκρηξη δεν θα αργήσει.