Η διάσημη ποικλία των Sauvignon Blanc δίνει κρασιά που μοσχοβολάνε πράσινα φρέσκα μυρωδικά. Ό,τι πρέπει για μια εποχή που το κρύο μόλις άρχισε να "τσιμπάει", αλλά οι πρασινάδες γύρω είναι άφθονες και μας καλούν να γεμίσουμε τα ποτήρια μας, αναφέρει σε δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ η κα Κλαίρη Θηραίου.
Πολλοί θα πουν ότι ο χειμώνας είναι η εποχή του κόκκινου. Όμως χειμώνα δεν έχουμε ακόμη κι αυτό είναι εμφανές από τις θερμοκρασίες, που δεν λένε να πέσουν. Για την ώρα, λοιπόν, απολαμβάνουμε ένα μακρύ κι εσχάτως βροχερό φθινόπωρο, γεμάτο πρασινάδες κι αρώματα, το οποίο μας καλεί να βάλουμε στο ποτήρι ένα τραγανό και φρέσκο Sauvignon Blanc, από τον πλούσιο ελληνικό αμπελώνα. Επιλέγουμε, λοιπόν, 10 κορυφαίες ελληνικές ετικέτες, εννιά λευκές και μία ροζέ, στις οποίες πρωταγωνιστεί η διάσημη ποικιλία και οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν όχι απλώς να εμβαθύνουμε σε αυτήν, αλλά και να μας δώσουν το έναυσμα για ενδιαφέροντες μαγειρικούς πειραματισμούς.

Ανάμεσα στα 10 κρασιά και το Sauvignon Blanc 2024 της οινοποιίας ΑΪΔΑΡΙΝΗ από τη Γουμένισσα Κιλκίς.

Πρόκειται για ένα κρασί από την αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας. Την αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης –από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, που βρίσκονται σε υψόμετρο 250 μέτρων και αργιλοαμμώδη εδάφη– ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση περίπου 12 ωρών σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα επίσης σε χαμηλές θερμοκρασίες και το νέο κρασί μένει στις λεπτές του λάσπες για διάπλαση σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά κάθε σοδειάς. Με αυτό τον τρόπο, φτάνει στο ποτήρι ένας φίνος και τυπικός οίνος με τροπικό χαρακτήρα και φυτική υποστήριξη.



