Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:42:27 πμ
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 10:50

Από Δευτέρα στους δρόμους αγρότες και τρακτέρ

Οι γιορτές πέρασαν, κανέναν από τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση και οι αγρότες, όπως εκφράζονται από το σύλλογο αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς και το αντίστοιχο συντονιστικό όργανο της Παιονίας κατεβαίνουν και πάλι από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στους δρόμους. Το Σάββατο τριμελής επιτροπής από τους κ. Γιώργο Λασκάκη, Θανάση Φρονιμόπουλο και Χάρη Καρυπίδη συμμετείχε στη σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Πιερίας στην Κατερίνη. Εκεί λήφθηκαν αποφάσεις για συντονισμένη δράση.


Για το προσεχές Σάββατο (ώρα 11.οο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου) η διοίκηση των αγροτοκτηνοτρόφων του συλλόγου «Το Κιλκίς» συγκάλεσε γενική συνέλευση των μελών για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων. Η εισήγηση θα είναι η κάθοδος στους δρόμους από τη Δευτέρα; Και ειδικότερα το κλείσιμο του τελωνείου Δοίράνης.
Σημειώνουμε ότι την προσεχή Παρασκευή ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Λασκάκης θα καταθέσει στη δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος κατά παντός υπευθύνου για την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων.

Τα αιτήματα των αγροτών

- Άμεση αποπληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης
- Επανακαθορισμός της απόφασης του ΕΛΓΑ όσον αφορά την ξηρασία του 2007 στα σκληρά σιτάρια από 1,3 ευρώ στα 10
- Υλοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εθνικούς πόρους για την στήριξη φυτικής-ζωικής παραγωγής (μέχρι 15.000 ευρώ)
- Μέτρα στήριξης για τα αδιθάετα προϊόντα (σιτάρι-καλαμπόκι) παραγωγών και Ενώσεως
- Διπλασιασμός επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαίου στους αγρότες σύμφωνα με την προεκλογική εξαγγελία της σημερινής κυβέρνησης και την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου στους κτηνοτρόφους και νομικά πρόσωπα στο 4% επί των τιμολογίων πώλησης
- Συνέχιση του 100% για τον καπνό της επιδότησης έως το 2013
- Μέτρα που θα αποτρέπουν την αγορά καλλιεργήσιμης γης από μη αγρότες
- Πάγωμα χρεών για 3 έτη και των εγγυημένων δανείων και αποπληρωμή σε 10 έτη
- Άμεση εξόφληση των επενδυτικών προγραμμάτων
- Σύνταξη με 30 έτη ασφάλισης