Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:09:54 πμ
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:59

Από εβδομάδα το χρήμα στους αγρότες

Αν δεν συμβεί τα απρόοπτο, οι αγρότες θα εισπράξου από την προσεχή εβδομάδα την προκαταβολή που έδωσε μέσω των ενώσεων η κυβέρνηση για τα απούλητα δημητριακά τους.
Η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς απέστειλε ήδη μέσα στην εβδομάδα σε δυο «δόσεις» τις καταστάσεις δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή προς την ΑΤΕ και το Γενικό λογιστήριο του Κράτους. Η διαδικασία αυτή πανελλαδικά έχει καταληκτική προθεσμία την 16η Ιανουαρίου (σήμερα) και είναι χαρακτηριστικό πως καμιά Ένωση μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκε. Εικάζεται μετά βεβαιότητας ότι από την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει εκταμίευση των ποσών και πίστωση των λογαριασμών των  δικαιούχων αγροτών.


Στις καταστάσεις  που απεστάλησαν περιλαμβάνονται και οι αγρότες που έχουν αποθηκεύσει σε ιδιωτικές αποθήκες τα στάρια τους και εξέφρασαν τη βούληση να ενταχθούν στο κυβερνητικό μέτρο.
Επισημαίνεται ότι με ξεχωριστή δισκέτα η ΑΣ Κιλκίς απέστειλε τις καταστάσεις με την παρακράτηση των δυο λεπτών/ κιλό ως δαπάνες αποθήκευσης και συντήρησης του προϊόντος στις αποθήκες της.