Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:45:16 πμ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:21

Από το «ναυάγιο» στην αισιοδοξία

Σε σκοτζέζικο ντους υποβάλλονται καθ’ εκάστην οι αγρότες του Κιλκίς που αναμένουν να πληρωθούν τις προκαταβολές από το δάνειο της κυβέρνησης προς τις Ενώσεις. Το"ναυάγιο" της περασμένης εβδομάδας μετατράπηκε σε συγκρατημένη αισιοδοξία, κυρίως από την πλευρά της διοίκησης της ΕΑΣ Κιλκίς,  ότι τελικά θα βρεθεί τρόπος για να πληρωθούν οι παραγωγοί τις προκαταβολές για τα απούλητα δημητριακά τους.


Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση οι πιέσεις που ασκήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο απέδωσαν καρπούς και η Τράπεζα απέσυρε την αξίωσή της να παρακρατήσει 600.000 ευρώ από δικαιώματα και χρέη αγροτών προς την Ένωση.
Σύμφωνα με άλλες πληροφρίες ήδη κατέφθασε στην ΑΤΕ σχετικό έγγραφο που διευκολύνει την πληρωμή και δεν τη συνδέει με την παρακράτηση των 600.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Χαρ. Παυλίδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός της εβδομάδας είναι δυνατόν να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.
Μένει βέβαια να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές ιδιαίτερα υπό το φως των διαδοχικών διαψεύσεων των αγροτών μας για ταχεία πληρωμή. Και για να γίνει αυτό πρέπει να υποβληθούν, αφού υπογραφούν, οι σχετικές καταστάσεις, οι οποίες δεν ήταν έτοιμες μέχρι και χθες Δευτέρα.
Να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στις τάξεις των αγροτών και μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου αγοτοκτηνοτρόγων “Το Κιλκίς” κινείται για να διερευνήσει με σειρα επισκέψεων σε ΑΤΕ, Νομαρχία και ΕΑΣ Κιλκίς, τα αίτια και τους υπάιτιους της καθυστέρησης.
Σε κάθε περίπτωση από την όλη εξέλιξη χαμένοι είναι τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι αγρότες. Η πρώτη για προφανείς λόγους. Και οι δεύτεροι για προφανέστερους.