Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 11:08:32 πμ
etpa
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:51

Αποχώρησαν από Ευζώνους. Βράδυ αποφάσιζαν για Δοϊρανη

Συντάκτης:

Τρεις εβδομάδες στα μπλόκα της Δοϊράνης και των Ευζώνων δεν αποδείχτηκαν ικανά να μετατοπίσουν την κυβέρνηση από τη θέση: Δεν υπάρχει ευρώ. Και οι αγρότες του νομού αποφάσισαν στους Ευζώνους να αποχωρήσουν για να ξανάρθουν ύστερα από έξι μήνες.
Τόση είναι η διορία που δίνουν στην κυβέρνηση για να αποδείξει ότι εννοεί όσα διακηρύσσει περί  θεσμικών αλλαγών προς όφελος των αγροτών.


Στο μπλόκο της Δοίράνης, η συσκεψη χθες το μεσημέρι δεν απέφερε αποτέλσμα.Κατατέθηκαν διιστάμενες απόψεις και έτσι οι αγροτες αποφάσισαν να ξανασυναντηθού το βράδυ, χθες στις 8 μ.μ., για να λάβουν την οριστικη τους απόφαση.
Προηγήθηκαν επανειλημμένες συναντήσεις των κ. Γ. Λασκάκη, Γ. Τερζή και Σ. Πελτεκιάδη ως μέλη του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου με την υπουργό Αγροτικλης Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή, συναντήσεις που κατέγραφαν απλά τη βούληση να λυθούν προβλήματα, αλλά χωρίς τη διάθεση από την κυβέρνηση να δώσει ρευστό στους αγρότες, κατά το παράδειγμα
Το πρωί της Παρασκευής  στους Ευζώνους οι αγρότες ύστερα από τρεις εβδομάδες στους δρόμους και καταφανή την ταλαιπωρία του συζήτησαν περί του πρακτέου.
Η άποψη που πλειοψήφησε ήταν να αποχωρήσουν ως κίνηση καλής θέλησης από τα μπλόκα δίνοντας διορία έξι μηνών στην κυβέρνηση για να προχωρήσει τα θεσμικά. Κάπου στο τέλος του καλοκαιριού θα γίνει η επανεκτίμηση της κατάστασης υπό το φως όσων θα πράξει ή θα παραλείψει να πράξει η κυβέρνηση. Και τότε ίσως επανέλθουν.
Εκτός κι αν ακόμα και τα ελάχιστα για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, όπως η καταβολή των επιδοτήσεων εντός του Φεβρουαρίου, παραπεμφθούν εκ νέου στις ελληνικές Καλένδες, οπότε ενδεχομένως πριν το Πάσχα να τους ξαναδούμε στους δρόμους.