Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:19:34 πμ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 12:52

Αποχωρούν με τα τρακτέρ τους από τα σύνορα οι αγρότες Κιλκίς-Παιονίας

Ύστερα από 17 ημέρες αφ’ όταν τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έστησαν το μπλόκο στους Ευζώνους, οι αγρότες της Παιονίας και του Κιλκίς αποχωρούν με τα τρακτέρ τους από τα σύνορα.

 

Η αποχώρηση ως απόφαση ελήφθη την Τρίτη μετά το νυχτερινό μπλόκο στα σύνορα και οι αγρότες Κιλκίς και Παιονίας συστοιχίζονται με τους αγρότες όλης της χώρας καθώς το Συντονιστικό των μπλόκων έλαβε απόφαση να φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους.

Ήδη αυτήν την ώρα , 12.οο της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, τα τρακτέρ αποχωρούν από τους Ευζώνους όπου κάθε βράδυ έκλειναν είτε όλη την κίνηση είτε μόνο τη λωρίδα των φορτηγών με αποκορύφωση το μεγάλο συλλαλητήριο της Δευτέρα όπου συμμετείχαν αντιπροσωπείες αγροτών από έξι μπλόκα της Κ. Μακεδονίας (Αλεξάνδρειας, Αιγινίου. Δερβενίου, Αλμωπίας, Αλμυρού, Χαλκηδόνας, Κουφαλίων)  και του Αλμυρού Μαγνησίας.

Λίαν προσεχώς οι αγρότες του Κιλκίς και της Παιονίας θα συνέλθουν για να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της κινητοποίησής τους και να συμφωνήσουν σε νέες μορφές διαρκούς υπόμνησης και όχλησης της κυβέρνησης επί των αδικαίωτων αιτημάτων τους.

 

Και τώρα στα δικαστήρια

Τ’ είχες Γιάννη μ’ τ’ είχα πάντα…Μπορεί οι απαντήσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση να μην τους ικανοποίησαν, μπορεί στα περισσότερα αιτήματά τους το γκουβέρνο να επέδειξε κωφότητα, αλλά οι αγρότες δεν θα φύγουν από τα σύνορα με άδεια τα χέρια.

Ήδη ετοιμάζονται τα δικόγραφα με τις ανακρίσεις της Αστυνομίας και τις κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ο.κ και τις συνακόλουθες κλήσεις σε απολογία όσων πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο και στους αποκλεισμούς των συνόρων.

Η αστυνομία βέβαια και η δικαιοσύνη τους νόμους εφαρμόζουν και κατά τούτο τη δουλειά τους κάνουν.

Άλλοι στην Αθήνα – και στο Κιλκίς- αμφιβάλλουμε αν γνωρίζουν έστω για ποια δουλειά εκλέχτηκαν. Και τι ακριβώς κάνουν.