Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 10:47:33 μμ
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007 04:55

Δίνει τις μετοχές, σβήνει το χρέος η ΕΑΣ Κιλκίς

Η άκαμπτη στάση της διοίκησης της ΑΤΕ που δεν δέχθηκε τις εναλλακτικές προτάσεις της νέας διοίκησης της ΕΑΣ για τη συμφωνία ρύθμισης – αποπληρωμής του χρέους της συνεταιριστικής οργάνωσης προς την Τράπεζα οδήγησαν σε υποχώρηση την υπό τον κ. Παυλίδη διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣ την Τρίτη 16 Οκτωβρίου μετά από αξιολόγηση της κατάστασης λήφθηκε η απόφαση να επανέλθει η νέα διοίκηση στην συμφωνία που συνήψε με την ΑΤΕ η υπό τον κ. Πογέλη διοίκηση.
Στην απόφαση αυτή ήχθη το συμβούλιο ύστερα από τις διαδοχικές αρνήσεις της ΑΤΕ να δεχθεί εναλλακτικές προτάσεις που είχαν ως κοινό γνώρισμα την μη παραχώρηση των μετοχών, κυρίως της ΣΕΚΑΠ.
Η πλειοψηφία των συμβούλων θέλησε να ξεμπλέξει άπαξ δια παντός με τη γάγγραινα του χρέους και εντέλει συναίνεσε στην ισχύ της υπό τον κ Πογέλη συναφθείσας συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία:
Εξαλείφεται το σύνολο του χρέους πλην 80.000 ευρώ για τα οποία θα εκδοθεί ισόποσο δάνειο 15ετούς διάρκειας.
Διατηρούνται μεν οι υποθήκες της ΑΤΕ στα ακίνητα της ΕΑ, όπως ήταν και στην αρχική συμφωνία αλλά η διοίκηση της Ένωσης δύναται όποτε θελήσει να άρει την υποθήκη κάποιου εκ των ακινήτων εφόσον προτίθεται να πωλήσει ή να επενδύσει κ.ο.κ.
Η ΕΑΣ δεν θα πληρώσει τον φόρο μεταβίβασης των μετοχών.

Στα 30 λεπτά
ο σπόρος σκληρού
Την ικανοποιητική τιμή των 30 λεπτών /κιλό σκληρού σίτου (σποροπαραγωγής) ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ . Για το μαλακό στάρι και το κριθάρι θα ισχύσει ενιαία τιμή 27 λεπτών.
Σημειώνουμε ότι το συμβούλιο στη συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου όρισε τιμές για τα δημητριακά που αγόρασε από παραγωγούς, όπως η σίκαλη που θα πληρωθεί με 65 δρχ καθαρή τιμή (200 ευρώ /τόνο) και το κριθάρι με 70 δρχ (212 ευρώ/τόνο).
Στο μαλακό από το σύνολο των 1200 τόνων οι 800 τόνοι θα διατεθούν για τις ανάγκες του μύλου και οι 400 θα πωληθούν καθώς βρέθηκε αγοραστής που προσφέρει 24 λεπτά.

Η τιμή του ψωμιού
Το Δ.Σ. όρισε επίσης τις τιμές για το ψωμί που παράγει ο φούρνος της ΕΑΣ. Το ψωμί λοιπόν θα πωλείται προς 1,40 το κιλό από τα συνεργαζόμενα πρατήρια και 1,2 από το σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ.
Η εταιρεία ΕURIMAK ζήτησε αποθηκευτικούς χώρους της Ένωσης για να αποθηκεύει σιτηρά της. Το συμβούλιο αποφάσισε να προσφέρει χώρους με ενοίκιο 0.50 3/τόνο για μίσθωση οχτάμηνης διάρκειας.
Τέλος το Δ.Σ. ενέκρινε άδεια άνευ αποδοχών στον κ. Κ. Γιαννόπουλο, τον οποίο τοποθέτησε ως αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης.