Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 5:25:22 πμ
etpa
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 09:15

Ενημέρωση για φωτοβολταϊκά, ενεργειακά και ολοκληρωμένη διαχειριση σληρού σίτου

Συντάκτης:

fotovoltaika


Νέα παράταση εδόθη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΠΑΣΕΓΕΣ για την υποβολή και ολοκλήρωση του φακέλου και την υπογραφή τελικώς των συμβάσεων για συμμετοχή στα προγράμματα φωτοβολταϊκών που πραγματοποιούνται με την εγγύηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν τελικώς στα προγράμματα φωτοβολταϊκών να προσέλθουν εντός του τρέχοντος μηνός για να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ  ΦΥΤΑ
Εξάλλου συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, αφενός μεν από την μη υποβολή ικανού αριθμού συμβολαίων αφετέρου δε για μια νέα ευκαιρία που θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους να ενημερωθούν καλύτερα και να επανεξετάσουν την προοπτική να ενταχθούν στη διαδικασία για την παραγωγή βιοντίζελ, η υπογραφή συμβολαίων για ενεργειακά φυτά στην Ενωση Κιλκίς.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια απευθείας και όχι με μεσάζοντα συνεργασία της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ με ιδιώτη επιχειρηματία ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή βιοντίζελ και από την σύμβαση που υπογράφεται εξασφαλίζεται πλήρως η απορρόφηση της παραγωγής.
Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να υποβάλλουν τους φακέλους υποψηφιοτήτων συμμετοχής για τα ενεργειακά φυτά μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους αρμοδίους γεωπόνους της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ στα κεντρικά γραφεία επί της οδού Θεσσαλονίκης 20 ή τηλεφωνικώς στο 2341 0 25 991.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΣΙΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Μικροκάμπου – εντός του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Μικροκάμπου – με την παρουσία πολλών αγροτών – παραγωγών της ευρύτερης περιοχής, η ενημερωτική ημερίδα της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ με θέμα την ένταξη στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Σίτου Σκληρού που είναι υποχρεωτική βάσει του νέου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το ποιοτικό παρακράτημα των επόμενων τριών χρόνων.
Παράλληλα καθημερινά προσέρχονται στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς αγρότες – παραγωγοί οι οποίοι αφού ενημερωθούν από τους αρμοδίους γεωπόνους υπογράφουν τα σχετικά έγγραφα για την ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα. Επίσης προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και ένταξης στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης σίτου σκληρού εργάζονται βοηθητικά και οι αιτησιογράφοι των κατά τόπους οικισμών οι οποίοι ενημερώνουν και αυτοί με τη σειρά τους τους αγρότες – παραγωγούς.
Οι αρμόδιοι γεωπόνοι της Ενωσης Κιλκίς για το λόγο αυτό βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία της Οργάνωσης και είναι έτοιμοι τόσο να πληροφορήσουν και ενημερώσουν τους αγρότες – παραγωγούς. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 234 1 0 25 991.