Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 2:21:34 μμ
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 19:12

Εθνικόν Φρόνημα υψηλόν! Επιδοτήσεις αγροτών πετσοκομμένες από το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου

Συντάκτης:

Παραμονή του Αη Δημήτρη, για την ακρίβεια από το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου, οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών θα είναι πιστωμένοι με το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

 

Υπάρχει μια περίπτωση η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αγροτών να γίνει και παραμονή του Αη Δημήτρη, γράφαμε χθες, αλλά σε κάθε περίπτωση  πριν  την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,  θα "έπεφτε" το χρήμα.  Όπερ και εγένετο.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί και την Τετάρτη, παραμονή του Αη Δημήτρη, θα είναι διαθέσιμοι αφού θα έχουν   πιστωθεί  με το 70% της βασικής ενίσχυσης. Τούτο σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα εισπράξουν περίπου  το 50% της συνολικής ενιαίας ενίσχυσης.

Μόνο που φέτος τα ποσά θα είναι πετσοκομμένα κατά 5,9% καθώς στο συνολικό κορβανά εντάχθηκαν και καλλιέργειες που βρισκόταν εκτός επιδοτήσεων, χωρίς να αυξηθεί το όλο πακέτο.

Στο ν. Κιλκίς και εξαιτίας των μεταβιβάσεων που έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση και ασφάλιση, ο αριθμός των δικαιούχων έχει μειωθεί και εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τους 11.000 από τους 12.500 περίπου που εισέπρατταν τις ενισχύσεις ως δικαιούχοι τα περασμένα χρόνια.

Ως προς την εξόφληση και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο χρόνος καταβολής του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης τοποθετείται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Αν τηρηθεί θα είναι μια θετική εξέλιξη δοθείσης της περσινής καθυστέρησης.