Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 9:07:34 μμ
etpa
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 20:11

Φραγγίδης: Ενίσχυση των αγροτών ενόψει της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης

Συντάκτης:

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργου Φραγγίδη και συνυπογράφοντες τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κατατέθηκε σήμερα ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς: 1) Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και 2) Οικονομικών με θέμα "Παροχή οικονομικής ενίσχυσης αγροτών ενόψει της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης". 

 

Στην ερώτησή τους, ο κ. Φραγγίδης και οι υπόλοιποι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θέτουν το πρόβλημα των επιπτώσεων από τη δραματική άνοδο της τιμής των καυσίμων και ειδικά του πετρελαίου κίνησης, που είναι πρωταρχικής σημασίας στις γεωργικές εργασίες. 

Τονίζουν τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες μετά την αύξηση των τιμών των αγροεφοδίων (σπόροι, λιπάσματα, πετρέλαιο κτλ) και του κόστους παραγωγής αλλά και τις οφειλές και τις δαπάνες που τους επιβαρύνουν στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.
Τέλος, ζητούν από τους Υπουργούς να ληφθούν μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των αγροτών σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης την τρέχουσα περίοδο και να ενισχυθούν εκτάκτως οι αγρότες με επίδομα πετρελαίου κίνησης ανά στρεμματική καλλιέργεια.

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπ. Λιβανό και Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα

Θέμα: «Παροχή οικονομικής ενίσχυσης αγροτών ενόψει της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης»

Κύριοι Υπουργοί,

Σε όλους τους αγροτικούς νομούς της χώρας, οι περισσότεροι κάτοικοι βιοπορίζονται αποκλειστικά από την καλλιέργεια της γης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμή των καυσίμων έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και το πετρέλαιο κίνησης, προϊόν πρωταρχικής σημασίας στη σύγχρονη γεωργία και τις εργασίες που απαιτεί.

Επειδή δεν γνωρίζουμε πώς θα κυμανθεί και μέχρι πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου κίνησης,

Επειδή οι τιμές των αγροεφοδίων (σπόροι, λιπάσματα, πετρέλαιο κτλ) έχουν αυξηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται άμεσα το κόστος παραγωγής,

Επειδή οι αγρότες είναι ήδη βεβαρυμένοι με πολλές οφειλές και οι δαπάνες τους πραγματοποιούνται στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου,

Επειδή σε σύντομο διάστημα αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος (σπορά σιτηρών, ελαιοκράμβης, κ.ά.)

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεστε να λάβετε πρόσθετα μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των αγροτών σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης την τρέχουσα περίοδο;
  • Προτίθεστε να ενισχύσετε εκτάκτως τους αγρότες με επίδομα πετρελαίου κίνησης ανά στρεμματική καλλιέργεια;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιώργος Φραγγίδης

Απόστολος Πάνας

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Ιλχάν Αχμέτ

Νάντια Γιαννακοπούλου

Χρήστος Γκόκας

Μιχάλης Κατρίνης

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ευαγγελία Λιακούλη

Ανδρέας Λοβέρδος

Γεώργιος Μουλκιώτης

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτριος Μπιάγκης

Ανδρέας Πουλάς