Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 1:15:01 μμ
etpa
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 10:43

Γεωργαντάς: «Ανάγκη στήριξης των καρπουζοπαραγωγών»

Συντάκτης:

Ο  Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς επικοινώνησε χθες, 20 Αυγούστου 2020, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Μ. Βορίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σημαντική μείωση των εσόδων των καρπουζοπαραγωγών του Ν. Κιλκίς λόγω της δραματικής μείωσης της τιμής πώλησης και της έλλειψης ζήτησης.

 

Συγκεκριμένα, με τις  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά λόγω του κοροναϊου έχει μειωθεί σημαντικά η μέση τιμή πώλησης του καρπουζιού , ενώ πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής παραμένει αζήτητο στα χωράφια.

Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες έχοντας  δημιουργήσει τεράστιες οικονομικές ζημιές στους καρπουζοπαραγωγούς, οι οποίοι δεν μπορούν βεβαίως να καλύψουν ούτε τα έξοδα καλλιέργειας τους. Στο νομό Κιλκίς υπάρχουν χωριά που η κύρια αγροτική τους καλλιέργεια είναι αυτή του καρπουζιού και είναι ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα και αυτούς τους παραγωγούς , όπως ενίσχυσε όλους όσοι έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι  με το οριστικό κλείσιμο της φετινής περιόδου θα αξιολογήσει τα δεδομένα  προκειμένου μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει το Υπουργείο  να διερευνήσει τη δυνατότητα για το ύψος και τον τρόπο ενίσχυσης των πληγέντων παραγωγών.

Πολιτικό Γραφείο Γ. Γεωργαντά