Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:01:34 μμ
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 22:59

Γόνος γριβαδιού στη Δοϊράνη

psarades-doiranh
Σε μια ουσιαστική παρέμβαση, που θα βοηθήσει τα μέγιστα τους αλιείς της Δοϊράνης, προχώρησε Περιφερειακή Διοίκηση Κιλκίς, εμπλουτίζοντας με μεγάλες ποσότητες γόνου γριβαδιού τη λίμνη Δοϊράνης.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του ιχθυολόγου, Γιάννη Μιχαηλίδη, και σε συνεργασία με το μοναδικό κρατικό ιχθυογενετικό σταθμό Ψαθοτοπίου Αρτας, μεταφέρθηκε στη λίμνη με επιτυχία συνολικά 40.000 άτομα γόνου γριβαδιού. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ποσότητα για τα επίπεδα της Δοϊράνης και μάλιστα μετά από δεκάδες χρόνια που είχε να γίνει εμπλουτισμός από την ελληνική πλευρά, αφού η πλευρά των Σκοπίων κάνει συχνά πυκνά εμπλουτισμό στη λίμνη.
Ο γόνος με τον οποίο εμπλουτίστηκε η λίμνη είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως μας επισήμανε ο κ. Μιχαηλίδης, και αφορά ένα από τα τρία είδη γριβαδιού που ζει στη λίμνη, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τον υπάρχοντα πληθυσμό της λίμνης. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η ισορροπία του υδάτινου οικοσυστήματος της λίμνης, η αποκατάσταση της τροφικής αλυσίδας και η αύξηση της αλιευτικής παραγωγής.