Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 1:03:19 μμ
etpa
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 14:06

Η εξισωτική αποζημίωση δεν θα δοθεί μέχρι το Πάσχα στους δικαιούχους

Συντάκτης:
eksisotiki-apozimiosi
Το θέμα που αναδείξαμε από τις στήλες των εφημερίδων  μας, δηλαδή τη μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης πριν το Πάσχα, εκθέτει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μαρία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου.Ειδικότερα αναφέρει:
Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι είναι οι παραγωγοί-δικαιούχοι εξισωτικής αποζημίωσης, οι οποίοι βλέπουν ότι δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα και παρά τις μέχρι τώρα υποσχέσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα πληρωθούν. Ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω των γνωστών και μόνιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, ενώ λόγω της κρίσης στην αγορά δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να προμηθευτούν ζωοτροφές χωρίς άμεση εξόφληση.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μόνο το 55% των δικαιούχων κτηνοτρόφων απ’ όλη τη χώρα έχει καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ότι το προβλεπόμενο ποσό ενίσχυσης θα καταβληθεί μετά από την ολοκλήρωση της κατάθεσης καθώς και τον απαιτούμενο διοικητικό έλεγχο.
Επειδή είναι γνωστό πλέον ότι η ευθύνη για ελλιπή στοιχεία και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις βαρύνει κυρίως τις ΕΑΣ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και επειδή σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κτηνοτρόφοι-δικαιούχοι που έχουν αποστείλει έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μάλιστα με δικά τους έξοδα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Με ποιες άμεσες ενέργειες θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και θα πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι-δικαιούχοι μέχρι το Πάσχα;