Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:18:52 πμ
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 21:37

Κοιλάδι: Νέοι αγρότες πλημμυρίζουν με αρώματα ένα μικρό χωριό στο Κιλκίς

Το Κοιλάδι είναι ένα μικρό χωριό στο Κιλκίς με πολύ λίγους μόνιμους κατοίκους, μεταξύ των οποίων και νέοι παραγωγοί, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα και να καλλιεργήσουν αρωματικά φυτά.

Μάλιστα, έχουν συνδέσει το κομμάτι της παραγωγής και της καλλιέργειας με τη μονάδα μεταποίησης, που υπάρχει στην περιοχή από το 2018 κι έτσι έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασιών παραγωγών και μεταποιητών, δίνοντας υπεραξία στο χωριό και τη γύρω περιοχή.

 

«Συνολικά καλλιεργούμε περίπου 600 στρέμματα εκ των οποίων τα 70 είναι αρωματικά και αυξάνονται. Επίσης ασχολούμαστε με όσπρια, με σουσάμι, μαναβική», τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η παραγωγός Γεωργία Καραγιάννη ενώ ο μεταποιητής αρωματικών φυτών, Αριστόδημος Τσιάλας ανέφερε πως η πλειονότητα των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζονται είναι από την ευρύτερη περιοχή αλλά έχουν και… φανατικούς από άλλες περιοχές, όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, η Κρήτη, τα Γρεβενά, η Κοζάνη.

ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη

https://www.ertnews.gr/video/koiladi-neoi-agrotes-plimmyrizoun-me-aromata-ena-mikro-xorio-sto-kilkis/?fbclid=IwAR2rH1kB-se3JzW7Z_1LceM342ND2vsU_kYobrHNhhKwZdxiGL52mq7QSkg