Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 5:53:36 πμ
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:18

Κρίσιμη συνάντηση παραγωγών Πέλλας-Ημαθίας με τον Σ. Χατζηγάκη

Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους χαρακτηρίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα, στις 12:30 το μεσημέρι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη. Εκπρόσωποι των παραγωγών τόσο από την Πέλλα όσο και από την Ημαθία (οι οποίοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους) θα συναντηθούν με τον υπουργό, στον οποίον θα επαναλάβουν τα αιτήματά τους.


Οι παραγωγοί ζητούν ελάχιστη εγγυημένη τιμή τα 0,25 ευρώ ανά κιλό βιομηχανικού ροδακίνου στον παραγωγό, πλήρη αποζημίωση στο χωράφι των περίπου 200.000 τόνων συμπύρηνου που δεν θα απορροφηθεί από τη βιομηχανία και 4,5 λεπτά ανά κιλό στις ομάδες παραγωγών για τα λειτουργικά τους έξοδα, μέσω ΛΑΕΚ.
Οι αγρότες προειδοποιούν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Τα μπλόκα, άλλωστε, στην εθνική οδό δεν έχουν αποσυρθεί και από το πρωί της Δευτέρας παραμένουν κλειστά και τα δύο ρεύματα στους κόμβους Μελισσοχωρίου και Γυψοχωρίου στα Γιαννιτσά, αλλά και στις διασταυρώσεις του εργοστασίου ΚΟΝΕΞ και του Μαυροβουνίου στη Σκύδρα.
Στη Θεσσαλονίκη,  εκατοντάδες παραγωγοί από την Πέλλα και την Ημαθία έφτασαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, τα οποία στάθμευσαν στην περιοχή του λιμανιού.
Στη συνέχεια, κρατώντας μαύρες σημαίες κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου και βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ διένειμαν ροδάκινα στους διερχόμενους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι πριν συναντήσει τους παραγωγούς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα δεχθεί στο γραφείο του τους βουλευτές των νομών Πέλλας και Ημαθίας.