Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:34:23 πμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:58

Λογαριασμό για τα σιτάρια ζητούν Αδαμίδης-Κεσίδης

Δεν είναι μόνο η Αγροτική Τράπεζα και το Γενικό Λογιστήριο που ανησύχησαν για την τύχη του ενεχυριασμένου, έναντι του δανείου που έδωσαν, σταριού στις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς. Πριν καν η Αγροτική διενεργήσει τους ελέγχους την περασμένη εβδομάδα κατόπιν εντολής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δυο διοικητικοί σύμβουλοι, ο κ. Γιώργος Αδαμίδης και ο κ. Μιχάλης Κεσίδης με κοινό έγγραφό τους προς το Δ.Σ και τον πρόεδρο Χαρ. Παυλίδη ζητούν επίσημη ενημέρωσε σε μια σειρά θεμάτων , μεταξύ των οποίων και την τύχη του σταριού.


Συγκεκριμένα οι κ. Αδαμίδης και Κεσίδης με το από 9ης Φεβρουαρίου έγγραφό τους ζητούν ενημέρωση «σχετικά με το δάνειο που λάβαμε από την ΑΤΕ, με την υποχρέωση να επιστρέψουμε με την πώληση του σίτου…» και ρωτούν «τις διαδικασίες με την πώληση του σίτου και την εξόφληση του δανείου ώστε να μην στραφεί η Τράπεζα εναντίον μας…»
Καταγράφεται δηλαδή στο έγγραφο η αγωνία των συμβούλων για την τύχη των σταριών και του δανείου καθώς είναι γνωστό ότι από τη διοίκηση της ΕΑΣ έγιναν πωλήσεις χωρίς να αποδοθούν χρήματα στην Τράπεζα. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν τον Νοέμβριο του 2009 3.000 τόνοι, εσοδείας του 2008 αλλά όχι από σιτάρια του δανείου» όπως είχε ανακοινώσει τότε η διοίκηση, απαντώντας σε δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ, μικροποσότητες στη συνέχεια και πριν λίγες μέρες πουλήθηκε σε βιομηχανία ζυμαρικών ποσότητα ζυμαρικών 3000 τόνων.
Ενόψει όλων αυτών οι δυο σύμβουλοι ζήτησαν ενημέρωση, αλλά επί του παρόντος από τη διοίκηση τηρείται σιγή τηλεγράφου. Το θέμα είναι πως η εμπιστοσύνη έχει απολεσθεί και ύστερα από το πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας πρέπει να προεξοφληθεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη.