Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:12:44 μμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:42

Με αγρότες του Κιλκίς και πάσης Ελλάδος ο Κ. Κιλτίδης

Ύστερα από παρέμβασή του στο υπουργείο Οικονομικών δόθηκε η φορολογική ενημερότητα στην ΕΑΣ Κιλκίς και θα συναφθεί το δάνειο για να πληρωθούν οι αγρότες τις προκαταβολές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κ. Κιλτίδη.
Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφονται οι πρόσφατες δραστηριότητες του κ. Κιλτίδη, ως εξής:Με το σύλλογο αγροτοκτηνοτρόφων
Τη διοίκηση του Συλλόγου Γεωργοκτηνοτρόφων ν. Κιλκίς δέχθηκε τη Δευτέρα  στο Πολιτικό του Γραφείο στο Κιλκίς ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα. Ο κ. Κιλτίδης γνωστοποίησε στο Σύλλογο ότι εντός αυτής της εβδομάδας θα καταβληθούν στους αγρότες του ν. Κιλκίς οι αποζημιώσεις από το πακέτο των 500.000.000ευρώ που ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου ενώ συμπλήρωσε ότι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου θα  έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές σε ότι αφορά τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, στο σκληρό σιτάρι, στο μαλακό σιτάρι(για πρώτη φορά) στο καλαμπόκι, στο ρύζι και στους πρωτεϊνούχους σπόρους. Για πρώτη φορά θα καταβληθεί επίσης μέχρι τις 15 Απριλίου στους δικαιούχους η συνδεδεμένη ενίσχυση για το προϊόν της βιομηχανικής τομάτας.  «Ένα σημαντικό μέρος πιστώσεων θα διατεθεί για τους αγρότες του νομού, φέτος  μάλιστα πολύ νωρίτερα από τα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια ώστε να υποστηριχθεί η αγροτική οικονομία του νομού» τόνισε κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γεωργοκτηνοτρόφων ο κ. Κιλτίδης.

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Κιλτίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Δ. Ασημακίδη και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» την υλοποίηση του οποίου είχε διεκδικήσει επιμόνως για το νομό μας πριν από τέσσερα χρόνια. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα χορήγησης υποκατάστατων για τους εξαρτημένους από τη νέα δομή του ψυχιατρικού τμήματος που έχει ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία για την παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής υγείας.

Για τα διατροφικά προβλήματα
Για τα σύγχρονα διατροφικά προβλήματα και για τις πολιτικές ασφάλειας των τροφίμων μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης σε ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 20ης έκθεσης τροφίμων και ποτών Detrop.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ο κ. Κιλτίδης τόνισε μεταξύ άλλων  ότι ο τομέας της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών έχει μια ιδιαίτερη δυναμική στην Πατρίδα μας και καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση παραγωγής ασφαλών ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και να αναδείξει διεθνώς το πολύτιμο κεφάλαιο της εγχώριας γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής. Προς την κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συμβάλλει με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε φυτοϋγειονομικό επίπεδο, σε πιστοποίηση μέσω του ΟΠ.Ε.Γ.ΕΠ και με ενιαίους ελέγχους που θα διενεργούνται από τον Ε.Φ.Ε.Τ ο οποίος υπήχθη προσφάτως στο ΥΠ.Α.Α.Τ.   ώστε και επιτευχθεί και η  διασφάλιση της παραγωγής και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην Καλαμπάκα

Στην ετήσια συνεστίαση της ΤΟ.Ν.Δ Καλαμπάκας παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στη ομιλία του ο κ. Κιλτίδης αναφέρθηκε στην οικονομία, στη δημοσιονομική εξυγίανση που πέτυχε μέσα στην πενταετία η κυβέρνηση της ΝΔ με αποτέλεσμα να αντέχει σήμερα η οικονομία στη διεθνή κρίση και στο σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί στον τόπο ενώ συγχρόνως στηλίτευσε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό που δεν ωφελεί τον τόπο και τη δημοκρατία.
«Η παράταξή μας πίστεψε στην ελευθερία, τίμησε την κοινωνία και ανέδειξε το ρόλο που πρέπει να έχει το κράτος, στοιχεία τα οποία σήμερα αποκτούν παγκόσμια επικαιρότητα» υπογράμμισε ο Κιλκισιώτης Υφυπουργός ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ επιζητά τη συγκριτική κριτική στην πολιτική και στη ζωή, το δε συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα δικαιώνει το πενταετές έργο της κυβέρνησης έναντι της δημοσιονομικής αναρχίας και του διογκωμένου δημόσιου χρέους που άφησε ως παρακαταθήκη του το ΠΑΣΟΚ.