Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 9:22:04 μμ
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 20:37

Νότης Μαριάς: Εισάγονται από τη Βουλγαρία αγροτικά προϊόντα που καλλιεργήθηκαν με απαγορευμένα λιπάσματα

Συντάκτης:

Εισάγονται από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα αγροτικά προϊόντα, που καλλιεργήθηκαν με απαγορευμένα λιπάσματα, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 23/10/2017.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», κατά τη διάρκεια των περιοδειών του σε αγροτικές περιοχές της Πατρίδας μας και συζητώντας με γεωργούς και κτηνοτρόφους, έχει μια πλήρη ενημέρωση επί των αγροτικών θεμάτων και προβλημάτων. Πρόσφατα, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς, στις 29/9/2017, συζήτησε με τους αγρότες του νομού για το πρόβλημα εισαγωγής καλαμποκιού από τη Βουλγαρία, το οποίο είναι φθηνότερο  από το Ελληνικό, διότι καλλιεργείται με απαγορευμένα λιπάσματα.


Το Βουλγαρικό αυτό καλαμπόκι είναι ανταγωνιστικότερο σε τιμή από το Ελληνικό, που καλλιεργείται με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εισαγωγή του ζημιώνει τους Έλληνες παραγωγούς. Και το χειρότερο, είναι επιβλαβές για την υγεία μας και για την υγεία των παιδιών μας.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε υποσχεθεί τότε στους αγρότες του Κιλκίς ότι θα φέρει το θέμα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το έπραξε.
Απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής του είπε:
«Θα ήθελα να σας επισημάνω κύριε Αβραμόπουλε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει χρηματοδότηση ενός προγράμματος απονιτροποίησης της Ελληνικής, αλλά και της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής αγροτικής γης».