Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:11:28 μμ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:32

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε τους Νέους Αγρότες

O Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ αποτελούμενο από τους κκ Βασίλη Γιαννόπουλο (Πρόεδρο), Γιάννη Ζαφείρη (Αντιπρόεδρο), Λεωνίδα Πολυμενάκο (Γεν. Γραμματέα), Παναγιώτη Γκιοργκίνη (Ταμία) και Θεόδωρο Βασιλόπουλο (Ειδ. Γραμματέα) συνοδευόμενους από τον τεχνικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη (δημοσιογράφο), μετά από επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχε ήδη εκδηλωθεί κατά την τιμητική πρόσκληση των Νέων Αγροτών στη γιορτή της Δημοκρατίας.


Η εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση ξεκίνησε με τις καθιερωμένες φωτογραφίες στην είσοδο της αιθούσης, όπου ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στα ΜΜΕ είπε «Αντί για τις συζητούμενες εκλογές δείξτε το μέλλον της Ελλάδος με αυτούς τους Νέους Αγρότες».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών πρόσφερε στον κ. Κάρολο Παπούλια δείγματα από τα φημισμένα αγροτικά προϊόντα σε ένα καλάθι και σε ένα πανέρι, ενώ για την συνεχή ηθική στήριξη η ΠΕΝΑ παρέδωσε στον κ. Πρόεδρο της Δημκρατίας ένα πραγματικό επιμεταλωμένο κομμάτι της υπαίθρου (στεφάνι απο ελληνικά φυτά).
Με την έκφραση «συστρατεύομαι μαζί σας, ως πρώτος πολίτης της χώρας, για να υλοποιήσουμε δραστηριότητες οι οποίες θα προβάλλουν τον σημαντικό ρόλο των Νέων Αγροτών», ο κ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξεδήλωσε το ενδιαφέρον για να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αρχαία Επίδαυρο μέσα στο 2009 με θέμα «Νέοι Αγρότες και Πολιτισμός». Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας είναι η κα Παγίδα –Δρόσου Γεωργία η οποία είναι και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου.
«Είμαι αισιόδοξος», τόνισε ο κ.Κ.Παπούλιας, «διότι ως Νέοι Αγρότες έχετε τις δυνάμεις και εξαρτάται από εσάς η επίδοσή σας στην παραγωγή τροφίμων ενώ έχετε ισχυρή σύνδεση με την γη και τα φημισμένα ελληνικά προϊόντα. Είστε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Ελληνικής Κοινωνίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ την τύχη της Ελλάδας χωρίς την αγροτική της παραγωγή».
Στα πολύ εμψυχωτικά του λόγια ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: Να προσέξετε τις αγρότισσες, και να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε οι συνθήκες να είναι ελκυστικές ιδιαίτερα για τις αγρότισσες. Ο επαγγελματίας αγρότης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τυχαίνει μεγάλης εκτίμησης και αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί ώστε και οι έλληνες αγρότες να εισπράτουν αυξημένο κύρος για τις αγροτικές, επαγγελματικές ενασχολήσεις τους. Η συνεχής εκπαίδευση, θα βοηθήσει ώστε, ιδιαίτερα, οι Νέοι Αγρότες να είναι «σκεπτόμενοι» αγρότες και όχι απλά καλλιεργητές. Είναι σπουδαίο πράγμα να βλέπει κάποιος και να συμμετέχει στην διαδικασία της αγροτικής παραγωγής. Τα βιολογικά προϊόντα είναι μια σημαντική συνιστώσα στον αγροτικό χώρο.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών χωρίς να εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, κάνει  ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση για την βελτίωση της εικόνας των αγροτών και είναι αυστηρά προσηλωμένη στους σκοπούς της ΠΕΝΑ, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται : Η διατύπωση προτάσεων και μέτρων που συμβάλλουν στην ανύψωση του οικονομικού, πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των Νέων Αγροτών που μετέχουν στις Ενώσεις – Μέλη της και γενικότερα των Νέων της Υπαίθρου.