Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:47:42 μμ
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:22

Ο ρόλος της Τ.Α. στην αγροτική ανάπτυξη - νέα ΚΑΠ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης των περιφερειακών – αγροτικών Δήμων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας με θέμα: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Κοινωνίας στην Αγροτική Ανάπτυξη – Νέα ΚΑΠ 2014-2020: Προβλήματα εφαρμογής – Ευκαιρίες Ανάπτυξης».

Την ημερίδα παρακολούθησαν κάτοικοι - αγρότες της περιοχής καθώς και φορείς αγροτικών συνεταιρισμών
Η Ημερίδα ξεκίνησε με Χαιρετισμό από τον Προέδρο της ΠΕΔΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου Δημάρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τον Χρήστο Γκουντενούδη Δήμαρχο Παιονίας και ακολοήθησαν οι εισηγήσεις από τους κ.κ. Λάζαρο Παρασκευαΐδη, Στέλεχος της ΠΕΔΚΜ και συντονιστής της ημερίδας
Εμπειρογνωμοσύνη για την πιθανή εμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων στην ΠΚΜ - ενέργειες που θα απαιτηθούν για την αντιμετώπιση του (2015)
Γεώργιο Δαουτόπουλο, Καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – κοινωνίας στην Αγροτική Ανάπτυξη»
Δημήτριο Σοφολόγη, Γεωπόνο - Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.) «Η ΚΑΠ μετά το 2015 – Πυλώνας Ι: Άμεσες ενισχύσεις»
Δρ. Χρήστο Ρούκο, Γεωπόνο – Πρόεδρο Συλλόγου Γεωπόνων Ιωαννίνων. «Η σημασία και ο ρόλος των βοσκοτόπων στις συνθήκες της νέας ΚΑΠ»
Μετά το πέρας των εισηγήσεων αναπτύχθηκε διάλογος με τους παριστάμενους.