Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 4:54:43 πμ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 10:53

Οι αγρότες Κιλκίς - Παιονίας ενισχυμένοι από την Πέλλα. Έκλεισαν για δυο ώρες οι Εύζωνοι

Θέριεψε από το απόγευμα της Τρίτης το μπλόκο των Ευζώνων καθώς στους αγρότες της Παιονίας και του Κιλκίς που είναι παραταγμένοι στα σύνορα από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ήρθαν να προστεθούν και συνάδελφοί τους από το μπλόκο της Παραλίμνης, των Γιαννιτσών, του Αξού.

Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα ενώθηκαν με τους αγροτοκτηνοτρόφους Κιλκίς και Παιονίας και με την έναρξη του παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος έκλεισαν ολοσχερώς το Τελωνείο Ευζώνων.

Το καθολικό μπλόκο διάρκεσε δυο ώρες και από την Τετάρτη οι αγρότες μετρούν δυνάμεις και αξιολογούν την κατάσταση.

Στους Ευζώνους αναμένουν τι θα πει και πως θα αξιολογήσει την κατάσταση η Συντονιστική των Μπλόκων. Κι αναλόγως θα πράξουν. Πάντως το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό και όσο δύσκολο είναι να παραμένουν στα μπλόκα χειμωνιάτικα, άλλο τόσο και ίσως δυσκολότερο είναι να επιστρέψουν στα σπίτια τους με άδεια χέρια.

Κι όσο καιρό θα είναι παραταγμένοι στους Ευζώνους κάθε βράδυ θα υπενθυμίζουν στο γκουβέρνο πως δεν ζητούν παροχές. Ούτε ζητούν να ξύσει κι άλλο το βαρέλι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Το δικαίωμα να παράγουν θέλουν να εξασφαλίσουν και μαζί να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και την πατρίδα.