Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 11:45:47 μμ
etpa
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:49

Οι αγρότες της Παιονίας …έκραξαν τις δυο Ενώσεις

Συντάκτης:

«Επί μήνες έπαιζαν παιχνίδι μεταξύ τους. Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τις διοικήσεις και των δυο Ενώσεων, του Κιλκίς και της Αξιούπολης.» Η κατηγορία απευθύνεται από τον πρόεδρο του συντονιστικού αγώνα των αγροτών της Παιονίας Σωτήρη Πελτεκιάδη με πασίγνωστους τους αποδέκτες. Και ακόμα πιο γνωστά τα θύματα. Όπως εκτιμά ο κ. Πελτεκιάδης το 80% των αγροτών της Παιονίας δεν πληρώθηκε την ενιαία ενίσχυση. Ή μάλλον, δεν καταβλήθηκε ακόμα το 80% της ενιαίας ενίσχυσης διότι και όσοι περιλήφθηκαν στους πίνακες δικαιούχων, πληρώθηκαν μικρό μόνο τμήμα του δικαιώματός τους.


Ο λόγος; Η Ενωση Κιλκίς δεν ολοκλήρωσε την εργασία ψηφιοποίησης. Το τροπάρι γνωστό: Η ΕΑΣ Κιλκίς ρίχνει την ευθύτνη της καθυστέρησης στη διοίκηση της ΕΑΣ Αξιούπολης επειδή δεν απέστειλε έγκαιρα τα στοιχεία μαζί με τα χρήματα.
Για το πάπλωμα έγινε ο καυγάς. Για την αμοιβή της ένταξης των δηλώσεων στο σύστημα ΟΣΔΕ και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η Αξιούπολη δεν ήθελε να δώσει τα χρήματα που ζητούσε το Κιλκίς, η κατάσταση μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου προσέλαβε από τραγικές έως ιλαρές διαστάσεις με θύματα φυσικά τους ίδιους τους παραγωγούς της Παιονίας.
Διακόσιοι αγανακτισμένοι από τους παραγωγούς ένοιωσαν ότι η κοροϊδία δεν πάει άλλο και από το πρωί της Τετάρτης πολιόρκησαν τα γραφεία της ΕΑΣ Αξιούπολης. Ήταν εκεί προσκαλεσμένος και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης για να συνεργαστεί με το συνάδελφό του της Αξιούπολης Λάζαρο Ελευθεριάδη περί του πρακτέου.
Προσπάθειες θα γίνουν. Ήδη ο κ. Παυλίδης πρότεινε να προσέρχονται ανα χωριό οι αγρότες με τις εκκρεμείς δηλώσεις για να επιταχυνθεί η διαδικασία ψηφιοποίησης.
Σημαία έχει ότι «έχει χαθεί η μπάλα» και ακόμα χειρότερο από την καθυστέρηση στην καταβολή της ενίσχυσης είναι ο τρόμος μήπως και η ψηφιοποίηση δεν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, οπότε δεν χάνεται μόνο η επιδότηση, αλλά και το δικαίωμα της επιδότησης.
Και καλό είναι να επισπεύσουν όσοι εντέλλονται να το πράξουν. Διότι εάν χαθούν δικαιώματα καλύτερα οι υπεύθυνοι - και είναι γνωστοί στους αγρότες- να θεωρήσουν τα …διαβατήριά τους.