Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 5:26:32 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 13:51

Αυξημένα μέτρα για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Συντάκτης:

Αυξημένα  μέτρα για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων λόγω επιβεβαίωσης κρούσματος στην ΠΕ Σερρών -Αυστηρή τήρηση μέτρων βιοασφάλειας σε όλες τις  εκμεταλλεύσεις χοίρων εμπορικές ή μη   (οικόσιτων χοίρων  που διατηρούνται σε αυλές).

Έχει δύναμη ο πρωτογενής μας τομέας ; έχει δύναμη η Μακεδονία μας! Σκεφτείτε μόνο πως εδώ παράγεται το 26% του αγροτικού ΑΕΠ της χώρας. Θωρακίζουμε τα προϊόντα μας με το Μακεδονικό Σήμα Ποιότητας, θωρακίζουμε τον τόπο μας.

Την ύπαρξη κρούσματος Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε μικρή οικόσιτη χοιροτροφική εκμετάλλευση στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, επιβεβαίωσε το Τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής Αφθώδους Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, της οποίας το εργαστήριο είναι Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη διάγνωση της ΑΠΧ.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όπως λέγεται, και για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Πάικου (Α.Σ. ΚΑΠΑ) αισίως αποδείχθηκε αρκετά καλή.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Φραγγίδης για τη μη καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης σε δικαιούχους συντάξεων χηρείας και ορφανικών.

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 19:38

Η Γαλακτοκομική Σχολή Κιλκίς του ΟΑΕΔ στην “Αgrotica 2020”

Συντάκτης:

Η Γαλακτοκομική Σχολή Κιλκίς του ΟΑΕΔ, θα πάρει μέρος στην “Αgrotica 2020”, στο περίπτερο 2, stand 47α (όροφος), με γαλακτοκομικά - τυροκομικά είδη που παρασκευάστηκαν από τους μαθητές της Σχολής στο εργαστήριό μας.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 09:49

Η εταιρεία SANIDAS θα βρίσκεται στην Agrotica 2020

Συντάκτης:

Η εταιρεία SANIDAS της Γουμένισσας, με εξειδικευμένα αγροτικά μηχανήματα αμπελουργίας, δενδροκομίας, αρωματικών φυτών και με σύγχρονα-εύχρηστα μηχανήματα διαλογής ή επεξεργασίας καρυδιών, θα βρίσκεται στην Agrotica 2020 στη ΔΕΘ, από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου, στο περίπτερο 10, Stand 9

Εκσυγχρονισμός, καινοτομία και επιχειρηματικότητα αποτελούν το τρίπτυχο της ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα για την Τράπεζα Πειραιώς, όπως το  αποτύπωσε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου στο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων και Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα στις 11 Ιανουαρίου 2020.

Στην καταβολή των αποζημιώσεων «de minimis” στους αγροτικούς παραγωγούς εξαιτίας της πτώσης των τιμών και πωλήσεων κάτω του κόστους παραγωγής αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση ικανοποιεί το καθολικό και δίκαιο αίτημα των καλλιεργητών που τα τελευταία χρόνια είδαν τις παραγωγές τους να χάνουν ολοένα και περισσότερο την εμπορική τους αξία. Αποκαθίσταται, επίσης, μια αδικία σε βάρος των 150 καπνοπαραγωγών του Κιλκίς, οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος θα λάβουν την αποζημίωση για τα 1900 στρέμματα που καλλιεργούν.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το απόγευμα της Τετάρτης 18.12.2019, ολοκληρώθηκε προς τους αγρότες πελάτες της, η πληρωμή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, καθώς και του πρασινίσματος και της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2019.

Τα σχετικά ποσά είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 1.800 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.