Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 10:17:50 πμ
etpa

Αγροτικά νέα

Παρά τις απογευματινές μπόρες της προηγούμενης εβδομάδας που ανέστειλαν και ίσως υποβάθμισαν τον θερισμό στα πεδινά του νομού, η φετινή συγκομιδή θα συγκαταλεχθεί στις υψηλότερες των τελευταίων ετών.
Αυτή είναι η εικόνα από την απόδοση των σιτηρών στα πεδινά του νομού όπου εδώ και δυο εβδομάδες ξεκίνησε ο θερισμός.

Αδειοδοτήθηκαν 2 εταιρίες για καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στις Μάνδρες ν. Κιλκίς και στο Μεσολόγγι. 

Συγκεκριμένα με Αριθμ. οικ.61490/804/Φ64.17 αποφασίστηκε η  Χορήγηση ενιαίας έγκρισης εγκατάστασης διάρκειας πέντε (5) ετών για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του άρθρου 2Α του ν. 4139/2013 στην εταιρεία με την επωνυμία «GREEN LEAF MEDICAL - ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «GREEN LEAF MEDICAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», εντός ενιαίας έκτασης 38,203 στρεμμάτων που βρίσκεται στο αγρόκτημα Μανδρών, αγροτεμάχια 84, 85 και 86, της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού, του Δήμου Κιλκίς, της Π.Ε. Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 21:10

Σε ποιον να υποβάλλουν δηλώσεις;

Συντάκτης:

Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών ήτανε όταν η Φύση έστησε χουνέρι στους παραγωγούς του Δροσάτου και των Αμαράντων. Άνοιξαν οι ουρανοί κι αντί βροχής έριξαν χαλάζι.
Καταστροφές μέχρι και 90% σε αμπέλια, βαμβάκια, ροδιές και φυσικά στα σιτηρά.

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των ενστάσεων και αναρτάται σήμερα ηλεκτρονικά η τελική κατάταξη των δικαιούχων στο Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 «Βιολογικές Καλλιέργειες», σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 4075/182059/31-12-2018 πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη και την κατανομή ανά περιφέρεια του προϋπολογισμού.

Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 13:24

Η οικογένεια Κεφίρ της Φάρμα Κουκάκη μεγαλώνει

Συντάκτης:

Η Φάρμα Κουκάκη δημιούργησε ένα νέο προϊόν σύμφωνα με τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για Υγεία, Ευεξία και Απόλαυση στην διατροφή τους.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (με τίμημα 5ευρώ/στρ.), που προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή

1.Αγροτική οδοποϊία
Βελτίωση της αγροτικής οδοποϊίας (διάνοιξη νέων δρόμων, βελτίωση υπάρχοντων, γέφυρες και διαβάσεις κ.τ.λ.) με στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών στην ύπαιθρο. Εκσυγχρονισμός και συντήρηση του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Η τηλεοπτική μου εκπομπή «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ- EUROPE ONE TV» κι εγώ προσωπικά
ως διοργανωτής, σας προσκαλώ στο 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ
Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟΝ Σ.Σ.ΜΟΥΡΙΩΝ, ΩΡΑ 10:00, σε συνεργασία με την τοπική
κοινότητα Σ.Σ.Μουριών και τον πολιτιστικό σύλλογο Σ.Σ. Μουριών
«Μπέλες».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), πρόκειται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να παραταθεί η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει πέραν του αυτονόητου δημόσιου επαίνου και τη συνεπή έμπρακτη στήριξη από κάθε φορέα του ν. Κιλκίς. Πρωτοβουλία που ανέλαβαν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δια του αρμόδιων υπαλλήλων της προεξάρχοντος του γεωπόνου Βασίλη Ιωαννίδη και η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.